Emiel Verstrynge reed vorige zondag tijdens het Belgisch kampioenschap voor profs naar een uitstekende veertiende plaats.
Volledig scherm
Emiel Verstrynge reed vorige zondag tijdens het Belgisch kampioenschap voor profs naar een uitstekende veertiende plaats. © Photo News

Emiel Verstrynge niet op stage, wel naar Zilvermeercross in Mol: “Ik rijd graag door het zand”

VELDRIJDEN BELOFTENNiet Thibau Nys of Lennert Belmans, maar Emiel Verstrynge is deze winter de beste Belgische eerstejaarsbelofte. De Adegemnaar zette dat vorige zondag op het BK voor profs in Meulebeke met een veertiende plaats in de verf. Zaterdag trekt hij naar de Zilvermeercross.

 1. Daan Heymans zag het helemaal mislopen voor Waasland-Beveren: “Zelfs als Bostyn alle ballen doorliet, hadden we verloren”
  VOETBAL 1A

  Daan Heymans zag het helemaal mislopen voor Waas­land-Beveren: “Zelfs als Bostyn alle ballen doorliet, hadden we verloren”

  Voor Waasland-Beveren werd het een dramatische speeldag. Het ging zelf in eigen huis met zware 1-5-cijfers onderuit tegen Zulte Waregem en zag bovendien rechtstreekse concurrent Moeskroen verrassend winnen tegen KRC Genk. De Leeuwen staan intussen op de laatste plaats. Ook aanvallende middenvelder Daan Heymans (21) zag dat er meerdere zaken fout liepen bij zijn team.
 2. Paul Clement (Cercle) vandaag tegen Standard: “Ik zie offensief veel potentieel in duo Ugbo-Denkey”
  VOETBAL 1A

  Paul Clement (Cercle) vandaag tegen Standard: “Ik zie offensief veel potentieel in duo Ug­bo-Den­key”

  Door de zege van Moeskroen in de sneeuw tegen Racing Genk (na een wedstrijd die onder voorbehoud werd gespeeld) is Cercle Brugge weer op een mogelijke degradatieplaats terechtgekomen. Puntenwinst tegen Standard is voor de Vereniging vandaag dus een must voor het team van trainer Paul Clement, zeker met de midweekse verplaatsing naar Antwerp in het achterhoofd. Cercle staat voor een zwaar tweeluik. “Het goede gevoel na het gelijkspel op Beerschot moeten we nu vasthouden en gebruiken”, benadrukt Clement.
 1. Beerschot-voorzitter Vrancken: "Ontgoocheld, maar ook nieuwe opportuniteiten"
  Play

  Beer­schot-voorzitter Vrancken: "Ontgoo­cheld, maar ook nieuwe opportuni­tei­ten"

 2. Van den Brom na sneeuwpartij: “Dit had niets met voetbal te maken. Een schande"
  Play

  Van den Brom na sneeuwpar­tij: “Dit had niets met voetbal te maken. Een schande"