Elvar Fridriksson gaat tegen Ionikos op zoek naar een tweede Europese zege.
Volledig scherm
Elvar Fridriksson gaat tegen Ionikos op zoek naar een tweede Europese zege. © Mpics

Elvar Fridriksson met Antwerp Giants naar het Griekse Ionikos: “Vermijden dat de tegenstander de eerste tik uitdeelt”

BASKETBAL Fiba Europe CupTwee dagen na het Leuvense debacle stapte Antwerp Giants het vliegtuig op richting Griekenland. Daar speelt het woensdag (18 uur) zijn tweede groepswedstrijd in de Fiba Europe Cup tegen Ionikos. Beide ploegen wonnen hun openingsduel en strijden voor de leidersplaats in groep F.

 1. Pieter Heemeryck kiest niet langer voor Frederik Van Lierde als coach en trekt opnieuw naar oude stal: “Tijd voor nieuw hoofdstuk”
  triatlon

  Pieter Heemeryck kiest niet langer voor Frederik Van Lierde als coach en trekt opnieuw naar oude stal: “Tijd voor nieuw hoofdstuk”

  Verrassend nieuws uit het proftriatlon. Na amper één jaar zet de Herentse proftriatleet Pieter Heemeryck de samenwerking met voormalig profatleet en Hawaï-winnaar Frederik Van Lierde stop. Na een weinig succesvol 2021 keert Heemeryck terug naar de oude stal van de Tsjechische coach Luboš Bílek, waar hij in het verleden al vier jaar aan de slag was. De 70.3-Ironman van Dubaï wordt de eerste grote wedstrijd van het seizoen voor de Herentnaar.
 1. Aanvaller Jordy Mathei ruilt Dessel voor Houtvenne: “Ik geloof rotsvast in het mooie project van de club”
  voetbal tweede nationale B

  Aanvaller Jordy Mathei ruilt Dessel voor Houtvenne: “Ik geloof rotsvast in het mooie project van de club”

  Er staat geen maat op de transferhonger van Houtvenne. De rode lantaarn in tweede nationale B voegde het voorbije weekend Jordy Mathei aan zijn kern toe. De inwoner van Sint-Truiden komt over van Dessel Sport, waar hij zowat de ganse eerste ronde basisspeler was. De overgang dankt Houtvenne aan de samenwerking met Westerlo. Het is meteen de zesde nieuwkomer voor de Hulshoutse formatie.