Ellen Salens (wit) hoopt op het EK in Lissabon, bij de seniors haar tweede continentale titelstrijd, enkele kampen te overleven.
Volledig scherm
Ellen Salens (wit) hoopt op het EK in Lissabon, bij de seniors haar tweede continentale titelstrijd, enkele kampen te overleven. © Soren Starke-European Judo Federation/RV

Ellen Salens naar EK in Lissabon: “Geen druk, maar het moet wel beter dan de voorbije toernooien”

judoEllen Salens (-48 kg) gaat vrijdag haar kans op het Europees kampioenschap in Lissabon. De judoka uit Jabbeke kan zonder druk de tatami op, maar hoopt een paar ronden te overleven. Op het vorige EK werd ze de eerste ronde geklopt.

 1. Quinten Hermans trekt met ritambities naar de Giro: “Nog geen rit uitgekozen, maar Strade Bianchi-etappe is heel interessant”
  Wielrennen profs

  Quinten Hermans trekt met ritambi­ties naar de Giro: “Nog geen rit uitgekozen, maar Strade Bianchi-etap­pe is heel interes­sant”

  Quinten Hermans (Intermarché - Wanty - Gobert Matériaux) maakt zich op voor zijn eerste grote ronde. De Looienaar start zaterdag in Turijn aan de Ronde van Italië. Tijdens een online persbabbel vanuit Turijn, gaf Hermans tekst en uitleg bij zijn ambities. Die zijn duidelijk. “Ik ga niet voor een klassement, wel voor een goed resultaat in de ritten. Ritwinst? Waarom niet, maar dan moeten alle puzzelstukken goed komen te liggen”, vertelt Hermans.
 1. Campenaerts bij Giro-voorstelling: "Etappezege vooral mogelijk in ontsnapping"
  Play

  Campe­naerts bij Gi­ro-voorstel­ling: "Etappezege vooral mogelijk in ontsnap­ping"

 2. Merlier wil zich in de kijker rijden in de Giro: "Ritwinst is het doel"
  Play

  Merlier wil zich in de kijker rijden in de Giro: "Ritwinst is het doel"