Eline Claeys in actie, eerder dit seizoen, op de IFAM op de 400m horden waar ze met twee honderdsten de EK U23-limiet misliep.
Volledig scherm
Eline Claeys in actie, eerder dit seizoen, op de IFAM op de 400m horden waar ze met twee honderdsten de EK U23-limiet misliep. © Geert De Rycke

Eline Claeys verzekert zich op 400m van ticket voor EK U23: “Ik wist niet eens wat de limiet was”

ATLETIEKEline Claeys toverde zaterdag op de Grand Prix in Brussel een supersnelle 400m uit de benen en haalde tot haar eigen verbazing de limiet voor het EK U23 in Tallinn (8-11 juli) binnen. Met haar chrono van 53.28 mag Claeys zelfs stilletjes beginnen dromen van een plaatsje bij de Belgian Cheetahs. 

  1. SRT en Soulet zetten België op de kaart in het Europese GT4-kampioenschap
    autosport

    SRT en Soulet zetten België op de kaart in het Europese GT4-kampioen­schap

    De comeback van Brusselaar Maxime Soulet in de Europese GT-racerij dankzij SRT is zonder meer goed verlopen. De ex-fabrieksrijder van Bentley werd voor de Belgische manche van de GT4 European Series op het legendarische circuit van Spa-Francorchamps de teamgenoot van de jonge Italiaanse belofte Luca Bosco in de Mercedes-AMG GT4. Het duo scoorde op Belgische bodem twee tweede plaatsen in de categorie Pro/Am en daarmee blijven Luca Bosco en SRT in de running voor het eindpodium in de Europese GT4-serie. Bosco is nu tweede in het kampioenschap.