Elias Maris schreef in een sprint met vier de eerste etappe van de Ronde van Madrid voor beloften op zijn naam.
Volledig scherm
Elias Maris schreef in een sprint met vier de eerste etappe van de Ronde van Madrid voor beloften op zijn naam. © Mpics

Elias Maris wint nu ook etappe in Ronde van Madrid: “Nog drie dagen om ook voor eindwinst te gaan”

Wielrennen beloftenElias Maris (21) scoort ook in de Ronde van Madrid. Nadat hij enkele weken terug in de Giro del Veneto een etappe won schreef hij donderdag de eerste rit van deze rittenkoers voor beloften op zijn naam. De Oelegemnaar is tweede in de tussenstand en gaat voor eindwinst.

 1. Hanne De Vet ziet Nieuw-Zeelandse vriend Hayden Wilde olympisch brons pakken: “Hogere hartslag dan tijdens harde looptraining”
  Triatlon

  Hanne De Vet ziet Nieuw-Zeelandse vriend Hayden Wilde olympisch brons pakken: “Hogere hartslag dan tijdens harde looptrai­ning”

  Niet alle Belgische ogen waren afgelopen nacht gericht op de knappe prestatie van Belgisch triatleet Marten Van Riel. In Gooreind zat triatlete Hanne De Vet voor haar scherm gekluisterd met een tricolore pet op, maar ook met een t-shirt aan met het opschrift ‘Wilde Fan’. De Vet is immers al meer dan twee jaar de partner van de Nieuw-Zeelandse toptriatleet Hayden Wilde. Ook hij presteerde sterk en pakte zowaar olympisch brons. Een medaille met een Belgisch randje dus.
 2. Noor Van Riel volgde met spanning prestatie van broer Marten op Spelen: “Ontzettend fier op zijn vierde plaats”
  Triatlon

  Noor Van Riel volgde met spanning prestatie van broer Marten op Spelen: “Ontzettend fier op zijn vierde plaats”

  Onze landgenoot Marten Van Riel greep afgelopen nacht nipt naast een medaille in de olympische triatlon. De Kempenaar streed lange tijd mee voorin, maar moest in het afsluitende loopnummer in de slotkilometeres de top drie laten gaan. Het wedstrijdverloop zat niet mee voor de Belgian Hammer, maar ondertussen heeft de ontgoocheling plaatsgemaakt voor trots. “Want hij moet hier ook fier op zijn”, meent zijn zus en eveneens triatlete Noor Van Riel.
 3. Siegerd Degeling neemt zijn team op sleeptouw: “Eendracht Termien kampioen? Het moet er eens van komen, hé”
  Voetbal provinciaal

  Siegerd Degeling neemt zijn team op sleeptouw: “Eendracht Termien kampioen? Het moet er eens van komen, hé”

  Na twee trainingsperiodes en oefenduels tegen Bregel Sport en KRC Genk, ging Eendracht Termien afgelopen week de laatste rechte lijn in richting competitiestart. Termien zag tijdens het tussenseizoen enkele ervaren routiniers vertrekken, maar compenseerde dit met het aantrekken van spelers die op een hoger niveau hun strepen verdienden. Volgende zondag start Termien de bekercompetitie op het veld van derde provincialer Grimbie 69.