Eksel plaatste zich met een 3-0 zege tegen Lummen voor de tweede bekerronde. Maxx Ulenaers scoorde het derde Ekselse doelpunt.
Volledig scherm
Eksel plaatste zich met een 3-0 zege tegen Lummen voor de tweede bekerronde. Maxx Ulenaers scoorde het derde Ekselse doelpunt. © Dick Demey

Eksel wint met 3-0 en bekert verder, maar raakt pas na de rust voorbij een moedig Lummen

Voetbal Beker van BelgiëEksel had tegen vierdeprovincialer Lummen meer moeite dan verwacht. De manschappen van trainer Daniel Scavone domineerden, maar misten voor de rust precisie bij de afwerking. Nadien kreeg een moedig Lummen het niet meer belopen en werd het niveauverschil zichtbaar. De stemming zat er achteraf  duidelijk in. “De beker is de kortste weg naar Europees voetbal”, gekscheerde Eksels kapitein Thomas Wasiak.

 1. Yves Vanderhaeghe (Cercle Brugge) op zijn hoede voor Eupens gevaar: “Iedereen kan scoren bij de Panda’s”
  VOETBAL 1A

  Yves Vanderhaeg­he (Cercle Brugge) op zijn hoede voor Eupens gevaar: “Iedereen kan scoren bij de Panda’s”

  Het sensationele slothalfuur in het Waregemse Regenboogpark leverde Cercle Brugge vorige zaterdag eindelijk de tweede seizoenszege op. Trainer Yves Vanderhaeghe genoot er intens van, maar verloor ook de minpunten van de prestatie in Zuid-West-Vlaanderen niet uit het oog. Vanavond wil hij tegen Eupen verbetering en bevestiging zien. “En respect voor de Panda’s, want bij hen komt het gevaar van overal.”
 2. Voorzitter Greet Meulemeester tevreden over prestaties bij Houtland AC: “Als klein clubje doen we het toch heel goed”
  ATLETIEK

  Voorzitter Greet Meulemees­ter tevreden over prestaties bij Houtland AC: “Als klein clubje doen we het toch heel goed”

  Zaterdag wordt in Herve het Belgisch kampioenschap voor juniores en beloften afgewerkt. Houtland AC heeft vooral bij de meisjes een aantal serieuze kandidaten voor eremetaal. Voorzitter Greet Meulemeester hoopt daarmee de lijn van het BK voor cadetten en scholieren van afgelopen weekend door te trekken. “We haalden in Lier maar liefst vijf medailles en het hadden er gerust nog een paar meer kunnen zijn”, klinkt het.