Stijn Baeten
Volledig scherm
Stijn Baeten © Belga

EK-limieten voor Baeten, Hendrix en Kimeli. Ben Broeders moet afhaken met een blessure

IndooratletiekAlles tezamen haalden de Belgische atleten dit weekend liefst vier limieten voor het EK indoor in Polen. Op de 1.500m deden Oussama Lonneux, Stijn Baeten en Robin Hendrix dat in Liévin en op de 3.000m lukte Isaac Kimeli het in Karlruhe. Ben Broeders kreeg daarentegen last van de hamstrings en moest het polsstokspringen in Düsseldorf onderbreken.

 1. Luke Knapke (Limburg United): “Verdiende overwinning tegen Bergen, al werd het nog bibberen in de laatste vier minuten”

  Luke Knapke (Limburg United): “Verdiende overwin­ning tegen Bergen, al werd het nog bibberen in de laatste vier minuten”

  Het werd een knotsgekke partij in de Alverberg tegen Bergen. Limburg United onder impuls van de Canadees Daniel Mullings nam een agressieve start en kon snel een kloof slaan. De Henegouwers moesten achtervolgen tot vier minuten van het einde de mannen van coach Vedran Bosnic plots op voorsprong kwamen. De Amerikaanse rookie Luke Knapke was dan bepalend met een knappe bom en de punten bleven verdiend (70-68, red.) in Hasselt. Op de persconferentie opende Bosniër Bosnic met de felicitaties voor Limburg United.
 1. Mignolet: "Ik raak de bal met de hand, ja. Maar de goal van Standard komt er ook na buitenspel"

  Mignolet: "Ik raak de bal met de hand, ja. Maar de goal van Standard komt er ook na buitenspel"

 2. Clement na nederlaag op Sclessin: "Het wordt heel bizar"
  Play

  Clement na nederlaag op Sclessin: "Het wordt heel bizar"