Jelle Declerck trekt zondag naar de Grote Prijs Rik Van Looy, in ons land de eerste interclub van het pas begonnen seizoen.
Volledig scherm
Jelle Declerck trekt zondag naar de Grote Prijs Rik Van Looy, in ons land de eerste interclub van het pas begonnen seizoen. © VDB

Eerstejaarsbelofte Jelle Declerck rijdt zondag de Grote Prijs Rik Van Looy: “Mijn eerste grote afspraak”

Wielrennen BeloftenTussen Grobbendonk en Herentals rijdt Jelle Declerck zondag de Grote Prijs Rik Van Looy. De eerstejaarsbelofte van het Bingoal-Pauwels Sauces WB Development Team kon al drie regionale koersen afwerken en haalde in Geluwe twee maal de top tien.

 1. Cédric Van Malcot (Bertem-Leefdaal) dicht bij gelijkmaker in Beker van België: “Alleen goaltje ontbreekt nog”
  Voetbal provinciaal

  Cédric Van Malcot (Ber­tem-Leef­daal) dicht bij gelijkma­ker in Beker van België: “Alleen goaltje ontbreekt nog”

  VC Bertem-Leefdaal greep deze namiddag naast de kwalificatie voor de tweede ronde van de Beker van België. Tegen FC Kosova Schaarbeek dook het met een 1-0-voorsprong de rust in, maar nadien ging de Brusselse eersteprovincialer erop en erover. De thuisploeg miste in de slotfase enkele unieke mogelijkheden op de gelijkmaker, waarna het doek definitief viel.
 2. Faïz Selemani andermaal van goudwaarde voor KV Kortrijk, maar twijfelt over toekomst : “In voetbal kan het snel gaan”
  Voetbal 1A

  Faïz Selemani andermaal van goudwaarde voor KV Kortrijk, maar twijfelt over toekomst : “In voetbal kan het snel gaan”

  KV Kortrijk staat na twee speeldagen alleen aan de leiding. De Kerels konden als enige hun twee afgewerkte wedstrijden winnend afsluiten. Op de openingsspeeldag versloegen ze Seraing met 2-0 en nu ging Antwerp na een sterke partij met 0-1 voor de bijl. Matchwinnaar Faïz Selemani was dolgelukkig met zijn doelpunt, maar twijfelt over zijn toekomst. “In voetbal kan het snel gaan.”
 3. Zinho Gano maakt eerste wedstrijd vol voor Zulte Waregem: “Jammer dat ik net niet kon scoren”
  Voetbal 1A

  Zinho Gano maakt eerste wedstrijd vol voor Zulte Waregem: “Jammer dat ik net niet kon scoren”

  Zulte Waregem kon de 4.124 abonnees die op de partij tegen Standard waren afgekomen niet plezieren met de eerste driepunter van het seizoen. Integendeel, in de slotminuten ging zelfs een gelijkspel verloren. De frustraties over de tweede discutabele penaltyfase in evenveel wedstrijden, overstemde de tevredenheid over de prima prestatie van Zinho Gano, die voor het eerst in de basis stond.