Jeugdproduct Jan Verhaest kreeg tegen leider Patro Eisden zijn eerste basisplaats.
Volledig scherm
Jeugdproduct Jan Verhaest kreeg tegen leider Patro Eisden zijn eerste basisplaats. © VDB

Eerste basisplaats, maar geen punten voor Jan Verhaest en Mandel: “ We blijven er met zijn allen in geloven”

VOETBAL EERSTE NATIONALEHet venijn zit in de staart! Die spreuk zullen ze bij FC Mandel United al voldoende kennen. Ook zaterdagavond liep het tegen leider Patro Eisden in de slotfase spaak voor de rode lantaarn, voor het eerst onder de sportieve hoede van de Fransman David Vignes.

 1. Racing Mechelen sleept pas laat punt uit de brand tegen tienkoppig Berchem (2-2): “We speelden het niet goed uit”
  voetbal 2NB

  Racing Mechelen sleept pas laat punt uit de brand tegen tienkoppig Berchem (2-2): “We speelden het niet goed uit”

  Racing Mechelen stond tegen Berchem meer dan een uur met een man meer op het veld, maar de troepen van Greg Vanderidt slaagden er niet in om in die periode afstand te nemen. Integendeel. Beirlant zette de bezoekers zelfs op een 1-2-voorsprong vanop de stip en Berchem claimde nog een tweede elfmeter nadat Van Hoof neerging in de zestien. Pas in het slot van de wedstrijd kon De Paepe een punt uit de brand slepen voor Racing op aangeven van Carrez, 2-2 was de eindstand.
 2. Charles Dupain (SK Tongeren): “Terechte puntendeling in stevige derby tegen Bocholt VV”
  voetbal 2NB

  Charles Dupain (SK Tongeren): “Terechte puntende­ling in stevige derby tegen Bocholt VV”

  Het werd een boeiende derby in de Ambiorixstad tussen SK Tongeren en Bocholt VV. Beide ploegen speelden op het scherp van de snee en kozen voor de aanval. Dat leverde leuke combinaties op en zelfs de neutrale toeschouwer kon genieten. Na een strafschopdoelpunt van Lance Voorjans kwam twee minuten later de gelijkmaker met een heerlijke vrije trap van Yannick Vandersmissen. Het bleef bij een billijk 1-1-gelijkspel.