Jilke De Coninck mocht voor Eendracht Aalst op Olsa Brakel tweemaal juichen, maar is volgende week op Hades Hasselt geschorst.
Volledig scherm
Jilke De Coninck mocht voor Eendracht Aalst op Olsa Brakel tweemaal juichen, maar is volgende week op Hades Hasselt geschorst. © GDR

Eendracht Aalst na winst op Olsa Brakel klaar voor hervatting van de competitie

Voetbal tweede nationale BEendracht Aalst sloot de voorbereiding op het tweede luik van de competitie af met een 0-2-zege op Olsa Brakel. Jilke De Coninck was met twee goals matchwinnaar. De Ajuinen moeten de linkermiddenvelder samen met linkerflankverdediger Lars Wantens in de eerstkomende competitiewedstrijd nu zaterdag op Hades Hasselt evenwel missen wegens schorsing.

 1. Simon De Cuyper en Jonathan Wayaffe houden in Leuven generale repetitie met oog op titelgevecht: “Mooie voorbode voor spannend BK”
  Triatlon

  Simon De Cuyper en Jonathan Wayaffe houden in Leuven generale repetitie met oog op titelge­vecht: “Mooie voorbode voor spannend BK”

  De nieuwe formule van de City Triathlon van Leuven werd een gigantisch succes met maar liefst 475 deelnemers en een massa toeschouwers langs de kant. Die zagen zowel bij de mannen als bij de vrouwen een spannende wedtrijd met Katelijnenaar Jonathan Wayaffe en de verrassende Limburgse Astrid Van Cauwelaert als winnaars. Volgende week vindt in het Waalse Libramont het BK Sprinttriatlon plaats.
 2. Mbaye Leye, clubtopschutter aller tijden, keert als nieuwe coach van Zulte Waregem terug naar Gaverbeek
  voetbal 1A

  Mbaye Leye, clubtop­schut­ter aller tijden, keert als nieuwe coach van Zulte Waregem terug naar Gaverbeek

  De kogel is door de kerk bij Zulte Waregem: Mbaye Leye (39) wordt de nieuwe coach van de fusieclub, waarvoor hij als speler in drie periodes liefst 87 goals scoorde en daarmee clubtopschutter aller tijden werd. De Senegalese Fransman heeft er een weinig geslaagd trainersdebuut opzitten bij Standard, maar de recente sportieve neergang van de Luikenaars lijkt er op te duiden dat het probleem niet bij Leye (alleen) lag. In Waregem rekent het bestuur er nu op dat de vroegere prijsschutter de club een nieuw elan kan bezorgen, nadat het afgelopen seizoen pas op de voorlaatste speeldag (en met hangen en wurgen) het behoud kon worden verzekerd.