Chloë Van Mingeroet (l.), vorig weekend met Eendracht Aalst Ladies nog in duel met Daisy Baudewijns van Club YLA, keert terug naar AA Gent.
Volledig scherm
Chloë Van Mingeroet (l.), vorig weekend met Eendracht Aalst Ladies nog in duel met Daisy Baudewijns van Club YLA, keert terug naar AA Gent. © Geert De Rycke

Eendracht Aalst Ladies-kapitein Chloë Van Mingeroet kiest voor transfer naar AA Gent: “Deze uitdaging moest ik aangaan”

vrouwenvoetbal super leagueEendracht Aalst Ladies ziet zijn kapitein Chloë Van Mingeroet met onmiddellijke ingang vertrekken naar AA Gent. De centrale verdedigster tekende bij de Buffalo’s een contract voor anderhalf seizoen. “Het is met pijn in het hart dat ik deze fantastische groep verlaat, maar dit is een mooie uitdaging die ik moest aangaan.”

 1. Lierse-verdediger Pupe hangt schorsing boven het hoofd: “Ik vrees dat mijn seizoen zo goed als voorbij is”
  Voetbal Challenger Pro League

  Lier­se-verdediger Pupe hangt schorsing boven het hoofd: “Ik vrees dat mijn seizoen zo goed als voorbij is”

  Joedrick Pupe verloor vrijdagavond met Lierse kansloos op bezoek bij SK Beveren. De centrumverdediger geeft aan dat er - hoewel er niet echt meer iets te winnen valt voor Lierse - toch nog heel wat drive in de ploeg zit om een mooi einde aan het seizoen te breien. Dat zal mogelijk grotendeels zonder de West-Vlaming moeten. Er hangt hem immers nog een serieuze schorsing boven het hoofd.
 2. KRC Genk Ladies blijft verbazen en wint nu ook tegen leider en titelkandidaat OHL: “Met deze overwinning bewijzen we dat we iedereen aankunnen”
  VROUWENVOETBAL Super League

  KRC Genk Ladies blijft verbazen en wint nu ook tegen leider en titelkandi­daat OHL: “Met deze overwin­ning bewijzen we dat we iedereen aankunnen”

  KRC Genk blijft aan het feest. Nadat KRC Genk Ladies zich vorig week plaatste voor de finale van de Beker van België, namen de Genkies zaterdag de maat van leider OHL in de eerste speelweek van play-off 1. Uitblinkster Lisa Petry zette voor de rust tweemaal de netten bol. In een pittige tweede helft stak de leider een extra tandje bij en drukte Genk achteruit. Een prima keepende Aukje van Seijst hield haar team met meerdere knappe reddingen overeind. Verder dan de aansluitingstreffer van Cranshoff raakte OHL niet. “De trainer schoof me van de rechterflank naar de spits. Het bleek een juiste keuze. Met deze zege bewijzen we dat we de top aankunnen en mikken dan ook voluit op een derde plaats”, genoot Lisa Petry na afloop.
  Genk