Coach Kris Supply, vorig seizoen net voor de pas gestarte competitie werd stopgezet, met enkele speelsters van Bevo Beobank Roeselare.
Volledig scherm
Coach Kris Supply, vorig seizoen net voor de pas gestarte competitie werd stopgezet, met enkele speelsters van Bevo Beobank Roeselare. © VDB

Een week na de bekeruitschakeling bekampt Bevo Beobank Roeselare opnieuw Haasrode Leuven

VOLLEYBAL EERSTE NATIONALE VROUWENMet een verplaatsing naar Haasrode Leuven begint Bevo Beobank Roeselare zaterdagavond aan de nieuwe competitie in eerste nationale. Eigenlijk is het een ‘terugwedstrijd’, want in de Beker van België stonden beide teams vorig weekend al tegenover elkaar. De bezoekers kwalificeerden zich pas na een vijfsetter.

 1. Jan Meertens (Achel) verwacht een interessante competitie: “We zijn sterker geworden, maar de rest is dat ook”
  Volleybal Liga A

  Jan Meertens (Achel) verwacht een interessan­te competitie: “We zijn sterker geworden, maar de rest is dat ook”

  Tectum Achel begint zaterdag aan de competitie op het veld van Aalst. De Noord-Limburgers trokken zes nieuwkomers aan. Op papier lijkt de kern versterkt en daar is coach Jan Meertens het mee eens. “De ploeg is inderdaad een stuk sterker dan vorig seizoen, maar dat geldt ook voor heel wat andere ploegen. Het zal een hele klus worden om beter te doen dan de vijfde plaats van vorig seizoen. Intussen trainen we ook tijdens de namiddag en dat is ook een enorme verbetering”, vertelt Meertens.
 2. Gelenaar Siebe Horemans staat met Excelsior Rotterdam bovenaan in Nederlandse tweede klasse: “Klaar voor stap hogerop”
  VOETBAL

  Gelenaar Siebe Horemans staat met Excelsior Rotterdam bovenaan in Nederland­se tweede klasse: “Klaar voor stap hogerop”

  Siebe Horemans (23) begint vrijdagavond met Excelsior als eerste achtervolger van leider Volendam aan de topper bij ADO Den Haag in de Keuken Kampioen Divisie, de Nederlandse tweede klasse. Een groot contrast met vorig seizoen, toen de Rotterdammers veelal onderaan de stand bengelden. Zo werpt de grote schoonmaak in de spelersgroep van Excelsior van deze zomer duidelijk zijn vruchten af, maar Horemans zelf bleef onaantastbaar als rechtsachter.