Urbain Spaenhoven begint zaterdag aan zijn avontuur bij Lokeren-Temse: “De professionele omkadering merk je vanaf de eerste moment dat je hier binnen stapt.”
Volledig scherm
Urbain Spaenhoven begint zaterdag aan zijn avontuur bij Lokeren-Temse: “De professionele omkadering merk je vanaf de eerste moment dat je hier binnen stapt.” © GDR

Een kennismaking met succescoach Urbain Spaenhoven (Lokeren-Temse): “Ik ben geen wonderdokter”

Voetbal tweede nationale AUrbain Spaenhoven zit zaterdagavond voor het eerst op de bank als coach van Lokeren-Temse. “De druk om iets neer te zetten, spreekt mij aan.” Een kennismaking met de man die de fusieclub glorie moet brengen. “Ik ben geen coach voor een ploeg die onderin speelt.”

 1. Berchem Sport ontvangt Racing Mechelen voor duel tussen traditieclubs: “Gepast eerbetoon brengen aan onze overleden ‘opperleeuw’ ”

  Berchem Sport ontvangt Racing Mechelen voor duel tussen traditie­clubs: “Gepast eerbetoon brengen aan onze overleden ‘opperleeuw’ ”

  Er zijn zo van die wedstrijden die op basis van de affiche al tot de verbeelding spreken en Berchem Sport - Racing Mechelen is daar een van. Dit weekend staan de twee traditieclubs tegenover elkaar op het Rooi met elk hun eigen ambities. Racing Mechelen wil aansluiting houden met de top vijf terwijl Berchem vooral afstand wil nemen van de degradatiezone. Maar zondagmiddag staat de wedstrijd voor de troepen van Nico Van Uytsel toch vooral in het teken van een afscheid.
 1. Lierse richt nieuw sportief comité op en plukt sportief verantwoordelijke Koen Schockaert weg bij Cappellen: “Met gezond boerenverstand kom je al ver”
  voetbal challenger pro league

  Lierse richt nieuw sportief comité op en plukt sportief verantwoor­de­lij­ke Koen Schockaert weg bij Cappellen: “Met gezond boerenver­stand kom je al ver”

  Snel schakelen zoals dat heet. Daags na de bekendmaking van het vertrek van teammanager Roel Rymen, verzekerde Lierse zich met Koen Schockaert al van zijn opvolger als sportief verantwoordelijke. De 44-jarige Dendermondenaar wordt op Het Lisp lid van een nieuw sportief comité dat samen de sportieve lijnen van de club zal uitzetten.