Eddy ‘Kuifje’ Voordeckers kijkt zonder wrok terug op zijn tijd bij het nationale elftal.
Volledig scherm
Eddy ‘Kuifje’ Voordeckers kijkt zonder wrok terug op zijn tijd bij het nationale elftal. © Guy Meurs

Eddy Voordeckers (61) speelde op Euro 84 een half uur tegen Denemarken: “Afgeremd door blessures op de cruciale momenten”

voetbal 'bijna vergeten' ek-gangersNog altijd is hij de laatste Belgische voetballer die als lid van een tweedeklasser in de nationale ploeg werd opgesteld: Eddy Voordeckers, nu 61, voetbalde voor FC Diest toen Guy Thys hem als 18-jarige in 1978 tot international bombardeerde. Een resem blessures stond vervolgens een grote carrière in de weg, maar ‘Kuifje’ uit Tessenderlo kijkt zonder wrok terug op zijn tijd bij het nationale elftal. Tijdens het komende EK verwacht de ex-spits veel van de Rode Duivels. “Het is misschien geen nadeel dat België door de hoge blessurelast niet meer als de uitgesproken favoriet wordt beschouwd.”

 1. Seppe Brulmans gaat Spaans avontuur aan bij Dux Internacional De Madrid: “Een unieke belevenis op alle vlakken”
  Voetbal buitenland

  Seppe Brulmans gaat Spaans avontuur aan bij Dux Internacio­nal De Madrid: “Een unieke belevenis op alle vlakken”

  Vorig seizoen tekende de ervaren centrale middenvelder Seppe Brulmans (27) een contract voor drie jaar bij Patro Eisden. De Maaslanders en Seppe Brulmans gingen nu in vriendschap uit elkaar. Thibaut Courtois kwam met het idee voor zijn boezemvriend om in Madrid een avontuur aan te gaan bij Dux Internacional De Madrid in de Spaanse derde klasse. Seppe Brulmans heeft al een paar trainingen achter de rug.
 2. Jan Mulder schrijft een brief aan Romelu Lukaku: “Je bevindt je in een ideale positie om deze zomer keizer, koning en admiraal van Europa te worden”
  PREMIUM
  Rode Duivels

  Jan Mulder schrijft een brief aan Romelu Lukaku: “Je bevindt je in een ideale positie om deze zomer keizer, koning en admiraal van Europa te worden”

  “Beste Romelu...”. Jan Mulder schrijft elke dag een brief. Een mooie boodschap, gericht aan een Rode Duivel. Vandaag alleen maar fraaie woorden voor ‘Big Rom’, die na koning van Milaan ook keizer van Europa kan worden. “België wint het EK, want nu je met Inter kampioen werd, gaan de prijzen als vanzelfsprekend je huisje binnen rollen.”