Dries Van Nieuwenhove (1703) geraakte vrijdag vlot door de reeksen en knalde zondag in de finale naar een kanontijd van 49.56.
Volledig scherm
Dries Van Nieuwenhove (1703) geraakte vrijdag vlot door de reeksen en knalde zondag in de finale naar een kanontijd van 49.56. © Geert De Rycke

Dries Van Nieuwenhove pijlsnel op de 400m horden (49.56): “Dit had ik echt niet verwacht”

atletiek BKDries Van Nieuwenhove knalde zondag op het BK in Gentbrugge naar een toptijd van 49.56 op de 400m horden. Hij verbeterde z’n record met ruim driekwart seconde en strandde op slechts een fractie van de EK-limiet van 49.50. Slechts vijf Belgen liepen ooit sneller op de 400m met hindernissen. 

  1. Faïz Selemani aast op een transfer, maar verdedigt nog steeds de kleuren van KV Kortrijk: “We zullen op het einde van de rit wel zien waar het schip strandt”
    Voetbal Jupiler Pro League

    Faïz Selemani aast op een transfer, maar verdedigt nog steeds de kleuren van KV Kortrijk: “We zullen op het einde van de rit wel zien waar het schip strandt”

    KV Kortrijk wist vooraf dat het lastig ging worden tegen een stug Sint-Truiden. De Truienaars verloren in de competitie niet meer sinds 28 januari. In het Guldensporenstadion breidden ze hun ongeslagen reeks verder uit. Bij de West-Vlamingen stond - ondanks een nakende transfer - Faïz Selemani aan de aftrap. De Comorees speelde een degelijke partij.