Dries Koekelkoren: “Een aantal ploegen hebben ons het vuur aan de schenen gelegd.”
Volledig scherm
Dries Koekelkoren: “Een aantal ploegen hebben ons het vuur aan de schenen gelegd.” © facebook.com/belgianbeachvolley

Dries Koekelkoren en Tom van Walle winnen BK-manche in Leuven: “Het was zeker niet evident”

BeachvolleybalEen week nadat ze het FIVB-beachtoernooi in Leuven wonnen stonden Dries Koekelkoren en Tom van Walle alweer op het hoogste schavotje in de hoofdstad van Vlaams-Brabant. Het Belgische topduo won er de manche van het BK beachvolley.

 1. Steven Casteele loopt knap PR op halve marathon in Wevelgem: “Toch nog veel werk richting het veldloopseizoen”
  ATLETIEK

  Steven Casteele loopt knap PR op halve marathon in Wevelgem: “Toch nog veel werk richting het veldloop­sei­zoen”

  Zondag werd in Wevelgem de achtste editie Alpro Leiemarathon afgewerkt. De wedstrijd over 42,195 km werd gewonnen door uitgeweken Bruggeling Bart Simoens in een tijd van 2u39.02, maar het was vooral de halve marathon die voor spektakel zorgde. Thuisloper Steven Casteele (27) moest in de sprint nipt de duimen leggen voor de Nederlander Filmon Tesfu. Met zijn tijd van 1u04.30 zette Casteele wel een stevig persoonlijk record neer. “Ik hem mezelf aangenaam verrast”, klinkt het.
 1. VC Oudegem start het nieuwe volleybalseizoen in de Liga met een gehavende ploeg: “Toch beginnen we met een bredere kern”
  vrouwenvolleybal liga A

  VC Oudegem start het nieuwe volleybal­sei­zoen in de Liga met een gehavende ploeg: “Toch beginnen we met een bredere kern”

  Een voorbeschouwing maken over het nieuwe volleybalseizoen van VC Oudegem zonder even stil te staan bij de zware blessure van aanwinst Justine D’Hondt is onmogelijk. De onfortuinlijke aanvalster, die zeer gemotiveerd de overstap maakte van Asterix Avo naar Oudegem, blesseerde zich tijdens een oefentoernooi. Zij is maandenlang uitgeschakeld. Pech voor de volleybalster, pech voor het team van trainer-coach Fien Callens.
 2. Yentel Martens opnieuw aan het feest in Reet: “Perfect rapport ter voorbereiding op het strandraceseizoen”
  motorcross vlm

  Yentel Martens opnieuw aan het feest in Reet: “Perfect rapport ter voorberei­ding op het strandrace­sei­zoen”

  Er stond afgelopen weekend andermaal geen maat op Yentel Martens. De strandracer was opnieuw de snelste piloot was bij de Inters 500cc in de VLM-cross in het Antwerpse Reet. De Lommelnaar won op circuit ‘De Klak’ van MC De Kleiduivels afgetekend beide reeksen. Jens Van Meer en Kevin Fors vervolledigden het podium met dubbele tweede en dubbele derde plaatsen.