Dries Devenyns in Luik-Bastenaken-Luik aan de zijde van wereldkampioen Julian Alaphilippe: beiden beginnen zondag aan de Ronde van Zwitserland.
Volledig scherm
Dries Devenyns in Luik-Bastenaken-Luik aan de zijde van wereldkampioen Julian Alaphilippe: beiden beginnen zondag aan de Ronde van Zwitserland. © BELGA

Dries Devenyns begint zondag aan Ronde van Zwitserland: “Ook al ben ik 37, toch wil ik graag opnieuw naar de Tour”

WIELRENNEN PROFSVia een hoogtestage op de Sierra Nevada stoomde Dries Devenyns zich met enkele ploegmaats van Deceuninck-Quick.Step klaar voor het tweede deel van het seizoen. Zondag begint de 37-jarige broodrijder, aan de zijde van wereldkampioen Julian Alaphilippe, aan de Ronde van Zwitserland.

  1. FRANCKY DURY kijkt met trots terug op 20 jaar Zulte Waregem (deel 1): “Vijf onvergetelijke hoogtepunten”

    FRANCKY DURY kijkt met trots terug op 20 jaar Zulte Waregem (deel 1): “Vijf onvergete­lij­ke hoogtepun­ten”

    Zaterdag begint SV Zulte Waregem aan de 21ste competitie sinds de fusie tussen Zultse VV en SV Waregem, de 17de opeenvolgende in de hoogste reeks. Francky Dury, die als succescoach liefst achttien en een half van die twintig jaar vanop de eerste rij meemaakte, kijkt samen met ons even in de achteruitkijkspiegel. In deel 1 blikt hij terug op de vijf absolute hoogtepunten, waarvan het mooiste ook zijn grootste ontgoocheling werd. Want echte dieptepunten kende Dury met Essevee eigenlijk niet: “We hebben mindere jaren gehad, maar we wisten ons steeds 5 matchen voor het einde te handhaven en zijn nooit gedegradeerd. Dat zou pas een dieptepunt zijn geweest.”