Dries De Bondt hoopt in de tweede koersweek een rit te kunnen 'uitkiezen'.
Volledig scherm
Dries De Bondt hoopt in de tweede koersweek een rit te kunnen 'uitkiezen'. © Photo News

Dries De Bondt debuteert zaterdag in Ronde van Italië: “Bucketlist wordt weer iets kleiner”

Wielrennen profsZaterdag gaat in Turijn de Ronde van Italië van start. Op zijn negenentwintigste mag Dries De Bondt zijn debuut maken in de Giro. De Belgische kampioen kon na de klassiekers genieten van een korte rustperiode, al is het woord ‘trainingsperiode’ wellicht meer op zijn plaats. De Bondt hoopt vooral in de tweede week zich te kunnen onderscheiden in een vlucht.

  1. Na zeven jaar afwezigheid maakt Tom Vander Hoogertstraete opvallende comeback: “Podiumplaatsen zijn opnieuw mijn ambitie”
    triatlon

    Na zeven jaar afwezig­heid maakt Tom Vander Hoogert­strae­te opvallende comeback: “Podium­plaat­sen zijn opnieuw mijn ambitie”

    De meest opvallende naam in de top tien van de Kallemoeietriatlon van Beernem afgelopen weekend was ongetwijfeld deze van de inmiddels 34-jarige Tom Vander Hoogerstraete. Na zeven jaar niet meer gesport te hebben, begon het vorig jaar opnieuw te kriebelen bij de Waarschotenaar. Met vallen en opstaan bouwde hij in alle stilte opnieuw aan zijn tweede sportieve carrière met al meteen een zevende stek in een sterk bezet deelnemersveld als gevolg.