Dries Basemans won vóór Sander Heemeryck (l.) en Cuillaume Grimard (r.)
Volledig scherm
Dries Basemans won vóór Sander Heemeryck (l.) en Cuillaume Grimard (r.) © Jorghé Van Hecke

Dries Basemans spurt naar de overwinning in de verplaatste Leuvense corrida

WegatletiekNadat de Eindejaarscorrida van Leuven tot tweemaal toe sneuvelde de voorbije jaren, kwam als compensatie een Lentecorrida op de kalender. Die ging deze zondag door bij een bijna ideaal weertje met Dries Basemans als winnaar in een lange spurt van vier. In de kerstperiode staat opnieuw een Eindejaarscorrida op de kalender in de hoop dat er zich geen coronaproblemen meer voordoen.

 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  6

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Jasper Cornillie en KM Torhout staan er beter voor na twee zeges op rij, maar: “We moeten nog punten pakken om het behoud te verzekeren”
  PREMIUM
  voetbal tweede nationale A

  Jasper Cornillie en KM Torhout staan er beter voor na twee zeges op rij, maar: “We moeten nog punten pakken om het behoud te verzekeren”

  KM Torhout zat na een nul op twaalf even in een benarde situatie in tweede nationale A, waar het terugzakte tot de zestiende plaats in het klassement. Na een knappe 0-1-overwinning op het veld van Eendracht Aalst en een ruime 4-0-zege tegen RC Gent, klom de Velodroomformatie de voorbije weken echter opnieuw op tot een veilige dertiende plaats, al is het behoud, met nog zeven wedstrijden te gaan, allerminst een zekerheid. De ploeg van Jasper Cornillie trekt deze zondag naar subtopper Merelbeke, dat zesde staat.