Dorian Marchant (r.) in luchtduel met Kevin Tumba.
Volledig scherm
Dorian Marchant (r.) in luchtduel met Kevin Tumba. © Geert Segers/RV

Dorian Marchant met Okapi Aalst op kop na vijf op vijf: “Nu gaan we voor Elite Golden”

Basketbal BNXT-LeagueOkapi Aalst heeft bij Brussels een vijfde zege op rij behaald en nestelt zich steviger in de top vijf. Okapi trok de 68-78-overwinning knokkend voor elkaar uit de brand. “Het typeert deze ploeg”, zegt uitblinker Dorian Marchant. “Dit is veruit de plezantste ploeg waarin ik ooit al speelde.”

  1. Maxime De Zeeuw (Limburg United): “Op karakter na verlenging de gouden zege in bloedstollende thriller binnengehaald tegen Leuven Bears”

    Maxime De Zeeuw (Limburg United): “Op karakter na verlenging de gouden zege in bloedstol­len­de thriller binnenge­haald tegen Leuven Bears”

    Het werd een beladen, nerveuze met hoog oplaaiende emoties, belangrijk duel tussen Limburg United en Leuven Bears in de strijd voor een Golden League ticket. Lange tijd leken de Bears af te stevenen op een overwinning. Bij Limburg waren ze even de pedalen kwijt toen sterspeler Maxime De Zeeuw werd uitgesloten met twee technische fouten door ref Geert Jacobs. T1 Raymond Westphalen werd uitgesloten in een zinderende slotfase. Myles Cale liet een vrijworp liggen op de zege, maar in de verlenging (80-76) wist Limburg de gouden punten in Hasselt te houden.