AA Gent Ladies trekt met een volledig nieuwe staf en een fel verjongde kern naar de start van de competitie.
Volledig scherm
AA Gent Ladies trekt met een volledig nieuwe staf en een fel verjongde kern naar de start van de competitie. © Sus Sips / RV

Dominique Reyns (AA Gent Ladies): “Ik zal de gelukkigste mens zijn als we over enkele maanden play-off 1 halen”

vrouwenvoetbal super leagueAA Gent Ladies start zaterdag thuis tegen OHL een nieuw hoofdstuk. Met een volledig vernieuwde staf en een kern met een gemiddelde leeftijd van 19,5 jaar hopen de blauw-witten in de Super League play-off 1 te halen.

 1. Briek Mersseman krijgt dit seizoen kansen bij leider Lo-Reninge: “We hebben van niemand schrik”
  voetbal vierde provinciale A

  Briek Mersseman krijgt dit seizoen kansen bij leider Lo-Reninge: “We hebben van niemand schrik”

  Na vier speeldag is JV Lo-Reninge de ietwat verrassende leider in vierde provinciale A. De blauw-zwarte formatie verzamelde tien punten en scoorde al negentien doelpunten in de maand september. Een van de uitblinkers van het seizoensbegin is de jonge spelverdeler Briek Mersseman, die afgelopen weekend een hattrick scoorde bij de ruime 8-1-overwinning tegen Koekelare B.
 2. Wouter Corstjens (Patro Eisden) blikt vooruit op treffen met Tienen en op bekertopper tegen Club Brugge: “We wonnen de hoofdprijs”
  voetbal eerste nationale

  Wouter Corstjens (Patro Eisden) blikt vooruit op treffen met Tienen en op bekertop­per tegen Club Brugge: “We wonnen de hoofdprijs”

  Deze week was het een drukte van jewelste op en rond het Patro Eisden-stadion. Hoofdonderwerp van de gesprekken was ongetwijfeld de loting van Club Brugge voor de 1/16de finales van de Beker van België. Op uitzondering van KRC Genk had Patro geen beter tegenstander kunnen treffen. “Met Club Brugge wonnen we de absolute hoofdprijs. Ondertussen blijven we ons focussen op de competitiewedstrijd van zondag tegen Tienen”, houdt de Eisdens kapitein Wouter Corstjens beide voeten op de grond.
 3. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.