Doelman Seppe Veraghtert is met Retie in eerste provinciale aan een sterk seizoen bezig.
Volledig scherm
Doelman Seppe Veraghtert is met Retie in eerste provinciale aan een sterk seizoen bezig. © Mpics

Doelman Seppe Veraghtert pakt met BSK Retie drie punten tegen Vorselaar: “Groep gaat elke uitdaging ten volle aan”

VOETBAL EERSTE PROVINCIALEMet Vorselaar en Retie stonden in eerste provinciale twee ploegen tegenover mekaar, die dezelfde visie nastreven. Met jonge talenten, omringd met de nodige ervaring, trachten een zorgeloos seizoen door te maken. Het was Senne Dierckx, die in het slot van de partij de balans in het voordeel van Retie deed kantelen. Dankzij de 2-3-overwinning worden beide clubs dichte buren in het algemeen klassement. Beide teams tellen nu 18 punten.

 1. Nieuwe fusie op til in Klein-Brabant. Mariekerke-Branst en Bornem starten gesprekken op: “Voetbal voor jongeren uit eigen streek garanderen”

  Nieuwe fusie op til in Klein-Bra­bant. Mariekerke-Branst en Bornem starten gesprekken op: “Voetbal voor jongeren uit eigen streek garanderen”

  De raden van bestuur van eersteprovincialer FC Mariekerke-Branst en tweedeprovincialer KSV Bornem hebben deze week het licht op groen gezet om fusiegesprekken tussen beide clubs op te starten. In een mededeling op de clubwebsite van Bornem, ondertekend door ex-Anderlecht CEO Karel Van Eetvelt (nu strategisch adviseur bij Bornem) en Wim Coekelbergs (Mariekerke-Branst) laten beide clubs weten dat er afgelopen week alvast één verkennend gesprek was tussen een delegatie van de twee besturen. Dat krijgt nu ook een concreet vervolg.
 1. Kyan Vaesen (21) grijpt zijn kans en schiet frivool voetballend Westerlo voorbij KV Mechelen (2-0): “Héél blij dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen”

  Kyan Vaesen (21) grijpt zijn kans en schiet frivool voetbal­lend Westerlo voorbij KV Mechelen (2-0): “Héél blij dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen”

  De sterke thuisreputatie van KVC Westerlo liet het de voorbije maanden wat afweten, maar daar hebben de Kemphanen nu op overtuigende wijze komaf mee gemaakt. Met bijwijlen wervelend voetbal werd KV Mechelen zaterdag vlotjes opzij gezet. Na negentig minuten stond er 2-0 op het scorebord, maar de score had best hoger kunnen oplopen.
 2. Geen Ronde Tour du Sahel voor Bart Tribout: “Korte ritten wogen niet op tegen verre verplaatsingen”
  Wielrennen elites z/c

  Geen Ronde Tour du Sahel voor Bart Tribout: “Korte ritten wogen niet op tegen verre verplaat­sin­gen”

  Alles was in kannen en kruiken om eind januari af te reizen naar Mauretanië. In dat West-Afrikaanse land zou Bart Tribout (40) de Tour du Sahel rijden met een samengestelde Vlaamse ploeg. Op het laatste moment werd alsnog verrassend van dat plan afgestapt. Bij het inkijken van het roadbook van deze vijfdaagse bleek geen enkele rit de kaap van honderd kilometer te halen.