Diego Roncaglio viert, nadat hij de derde treffer van RSCA heeft gescoord.
Volledig scherm
Diego Roncaglio viert, nadat hij de derde treffer van RSCA heeft gescoord. © Geert Tresignie

Doelman Diego Roncaglio haalt met RSCA na rust zwaar uit tegen Malle: “Ik neem echt deel aan het spel”

Futsal eerste nationaleAnderlecht heeft niet al te veel moeite ondervonden om een moedig meevoetballend Malle onder de knie te krijgen. Door de 11-1-overwinning opent RSCA Futsal het nieuwe kampioenschap met tien op twaalf. De ploeg deelt samen met Antwerpen na vier speeldagen de leiding in eerste klasse.

 1. Kaan Tanriver (Sporting Hasselt): “In topper bij Cappellen weer de puntjes op de i zetten”
  voetbal tweede nationale B

  Kaan Tanriver (Sporting Hasselt): “In topper bij Cappellen weer de puntjes op de i zetten”

  Ze doen het dit seizoen uitstekend bij Sporting Hasselt. Het team van voorzitter Bart Casters steekt het niet onder stoelen of banken dat de ambitie er is om te promoveren naar eerste nationale. Om succesvol te zijn werd Wim Hayen binnengehaald als T1 en zijn jongens staan nog steeds op de eerste plaats. Toch loopt het de laatste weken moeizaam qua resultaten. Komend weekend wacht de topper bij Cappellen. Stofzuiger op het middenveld Kaan Tanriver is één van de sterkhouders bij Sporting en wil in Cappellen weer de puntjes op de i zetten.
 2. Jentl Vankrunkelsven pikt met Berg en Dal de draad weer op: “Ons druk programma is geen nadeel”
  voetbal eerste provinciale

  Jentl Vankrun­kels­ven pikt met Berg en Dal de draad weer op: “Ons druk programma is geen nadeel”

  In eerste provinciale hebben de spelers van Berg en Dal er een vrij weekend opzitten. Omwille van de interland van de Rode Duivels werd het duel in ‘s Gravenwezel-Schilde verschoven naar de eerste zondag van januari. Dat betekent dat de spelers van de Meerhoutse formatie voor een bijzonder drukke periode staan. Zondag is er om te beginnen het prestigeduel voor eigen volk tegen Retie.
 3. Coach Rudy Plompen gaat met tweedeklasser Proost Lier voor plaats in kwartfinale van beker: “De kansen zijn fiftyfifty”
  Futsal Tweede Nationale

  Coach Rudy Plompen gaat met tweedeklas­ser Proost Lier voor plaats in kwartfina­le van beker: “De kansen zijn fiftyfifty”

  In het voorjaar degradeerde Proost Lier naar tweede nationale. Het bestuur stelde een nieuwe ploeg samen om zo snel mogelijk opnieuw te promoveren. De eerste signalen zijn alvast positief. Na zeven speeldagen zijn de Pallieters nog altijd ongeslagen in hun reeks. Vrijdag speelt de ploeg voor een plaats in de kwartfinale van de beker van België tegen reeksgenoot Standard Luik.