Doelman David Jensen viert een overwinning van KVC Westerlo met zijn dochtertje.
Volledig scherm
Doelman David Jensen viert een overwinning van KVC Westerlo met zijn dochtertje. © Belga

Doelman David Jensen (KVC Westerlo) wil positieve lijn doortrekken tegen naaste achtervolger SK Deinze: “We moeten hongerig blijven”

voetbal 1BMet een knappe tien op twaalf heeft KVC Westerlo in de eerste fase van de competitie alvast zijn visitekaartje afgegeven. Na Waasland-Beveren vorige week krijgen de Kemphanen nu met SK Deinze opnieuw een uitgelezen kans om een naaste achtervolger wat verder af te schudden.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Schoonbeek-Beverst zet na de rust achterstand om in 1-3 overwinning: “We hielden steeds controle over de wedstrijd”

  Schoonbeek-Be­verst zet na de rust achter­stand om in 1-3 overwin­ning: “We hielden steeds controle over de wedstrijd”

  Schoonbeek-Beverst had in Alken steeds de wedstrijd onder controle. Alleen sprongen de bezoekers voor de rust te slordig om met de kansen. Maes profiteerde en mikte Alken zelfs op voorsprong. In de tweede helft sloeg de Schoonbeekse scoremachine wel aan en zorgden Jungschleger en Sleypen voor een logische 1-3 zege. “Als gedoodverfde titelkandidaat staan we elke week voor moeilijke opdrachten. Toch slagen we er voorlopig in om die druk aan te kunnen”, weet Schoonbeek-Beverst topschutter en kapitein Jordi Nijs.
 3. Tim Smit (Achel) na de nederlaag in Aalst: “Er zat meer in voor ons”
  Volleybal EML

  Tim Smit (Achel) na de nederlaag in Aalst: “Er zat meer in voor ons”

  Tectum Achel is de competitie gestart met een 3-1-nederlaag in Aalst. Het begon nochtans goed voor de Noord-Limburgers die in de eerste set snel een kloof sloegen. Vanaf set twee trok de thuisploeg het laken naar zich toe. Geen puntenwinst dus voor Achel en dat had voor Tim Smit wel gekund. “We begonnen sterk en ik denk dat we Aalst verrast hebben. De thuisploeg kwam daarna inderdaad beter in de wedstrijd, maar wij hebben te weinig onze kansen benut”, zegt Smit.
 4. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.