Djibril Penge zag zijn droom om profvoetballer te worden doorprikt na een racisme-incident vijftien jaar geleden.
Volledig scherm
Djibril Penge zag zijn droom om profvoetballer te worden doorprikt na een racisme-incident vijftien jaar geleden. © Geert De Rycke

Djibril Penge (KV Hooikt) aangenaam verrast door actieplan van KBVB rond discriminatie en racisme:
“Profvoetbaldroom aan diggelen na racisme-incident”

voetbal derde provinciale CDe Belgische voetbalbond zet samen met Voetbal Vlaanderen en zijn Waalse tegenhanger ACFF een actieplan op in de strijd tegen racisme en discriminatie op onze nationale voetbalvelden. Dat maakte de KBVB dinsdag bekend. Zo komt er een toegankelijk meldpunt, een inclusiemanager, een Diversity Board en een Nationale Kamer voor Discriminatie en Racisme.

 1. Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s. Deze week op het menu: een nieuwe HBO-serie op Streamz met Kate Winslet in de hoofdrol, die niets dan lof en vijfsterrenrecensies kreeg in de internationale pers, een grimmige true crime-documentaire over een moeder die op zoek gaat naar de moordenaars van haar dochter en een Noorse krimi.
 2. Kenneth Vandendriessche begint zaterdag aan seizoen in Challenge Gran Canaria: “Tegenstand is enorm met twee voormalige wereldkampioenen”
  Triatlon

  Kenneth Vanden­dries­sche begint zaterdag aan seizoen in Challenge Gran Canaria: “Tegenstand is enorm met twee voormalige wereldkam­pi­oe­nen”

  Terwijl in eigen land triatleten nog altijd nagelbijtend wachten op de start van het seizoen beginnen de profs zich steeds meer te focussen op hun belangrijke wedstrijden. Met de Challenge van Gran Canaria staat zaterdag zowaar nog eens een Europese wedstrijd op het programma. Pieter Heemeryck en Kenneth Vandendriessche (29) zullen er trachten de Belgische eer hoog te houden, maar de deelnemerslijst op het Canarische Eiland is er eentje om u tegen te zeggen.
 1. De Bilde en Van Damme laten in HLN SPORTCAST hun licht schijnen over Super League Saga
  Play
  HLN SPORTCAST

  De Bilde en Van Damme laten in HLN SPORTCAST hun licht schijnen over Super League Saga

 2. Herbekijk hier de overwinning van Julian Alaphilippe in de Waalse Pijl
  Play

  Herbekijk hier de overwin­ning van Julian Alaphilip­pe in de Waalse Pijl