Dirk Vanderherten
Volledig scherm
Dirk Vanderherten © Koen Merens

Dirk Vanderherten (64) greep naast een sterk resultaat in Seoel: “Ik leerde mijn volk lopen met de ‘Start to run’”

atletiek bijna vergeten olympiërsDirk Vanderherten is nog steeds een bekende figuur van het afstandslopen, zeker in het Brusselse, waarin hij destijds zijn kunnen toonde. De Olympische Spelen van Los Angeles miste hij nog net, maar in Seoel was hij er wel bij. “Ik wou mij zó goed voorbereiden, te minutieus, dat ik naast de kans op een sterk resultaat greep.”

 1. Robbie Dumoulin (SC Hoegaarden-Outgaarden) kijkt uit naar de derby tegen VC Houtem-Oplinter: “De goesting is groot’
  voetbal eerste provinciale

  Robbie Dumoulin (SC Hoegaarden-Outgaarden) kijkt uit naar de derby tegen VC Hou­tem-Oplinter: “De goesting is groot’

  In eerste provinciale staat dit weekend de streekderby tussen SC Hoegaarden-Outgaarden en VC Houtem-Oplinter op de kalender. De Brouwers hebben de ambitie om een rustig seizoen in de linkerkolom mee te draaien, maar pakten voorlopig slechts drie op negen. Terwijl de bezoekers uit Houtem momenteel nog altijd het maximum van de punten hebben.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 1. Quinten Hermans trekt met goed gevoel naar eerste cross: “Heel tevreden over mijn wegcampagne”
  Wielrennen profs

  Quinten Hermans trekt met goed gevoel naar eerste cross: “Heel tevreden over mijn wegcampag­ne”

  Quinten Hermans (Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux) reed deze week met de GP Denain zijn laatste wegwedstrijd van het seizoen. De Looienaar last geen rustpauze in, want zaterdag staat hij al aan de start van de Ethias Cross in Bredene. Hermans heeft er een opvallende wegcampagne opzitten met een aantal toptienplaatsen, maar met vooral veel aanvalswerk. “Ik heb veel geleerd, onder meer dat ik kan meespelen in de finales van grote wedstrijden”, vertelt Hermans.