Nieuwkomer Gert-Jan Dewaegemaeker stond een tweede keer op rij aan de aftrap.
Volledig scherm
Nieuwkomer Gert-Jan Dewaegemaeker stond een tweede keer op rij aan de aftrap. © DBEW

Dirk-Jan Dewaegemaeker over zijn komst naar KVK Westhoek: “Jammer genoeg kon ik reeks hoger geen enkele keer scoren. Mentaal woog dat wel op mij”

voetbal tweede nationale AHet was wennen zondag in het Crack Stadion in Ieper zonder Bruno Debo voor de dug-out van KVK Westhoek nadat er vorige week in zijn vierde seizoen een einde kwam aan de samenwerking. Assistent Dominique Cauwelier was de coach van dienst. Meest opvallende wijziging was dat centrale verdediger Valentin Mahieu doorschoof als verdedigende middenvelder. De interim-trainer koos tegen FC Merelbeke (0-0) voor een 4-3-3.

  1. Ruud Vormer weet vandaag of hij morgen weer mag spelen met Zulte Waregem: "Onze behoudskansen? Moeilijk, maar niet onmogelijk"
    PREMIUM

    Ruud Vormer weet vandaag of hij morgen weer mag spelen met Zulte Waregem: "Onze behoudskan­sen? Moeilijk, maar niet onmogelijk"

    “Hoe hoog ik onze behoudskansen inschat? Nou, het wordt heel moeilijk...” Ruud Vormer zegt wat veel voetbalstemmen over Zulte Waregem denken. Op een zucht van zijn 35ste verjaardag mag het niet verbazen dat de Nederlander heeft geleerd realistisch over de dingen te denken, zeker na zijn wedervaren van de voorbije jaren. Icoon van Club Brugge, maar toch niet door de grote poort kunnen vertrekken bij blauw-zwart: het wringt nog altijd een beetje. Zijn intrede bij Zulte Waregem deed vermoeden dat het behoud van Essevee verzekeren slechts een kwestie van tijd zou zijn, maar een sleutelbeenbreuk vergalde het sprookje dat hij aan de Gaverbeek leek te gaan schrijven. Morgen, vrijdag, staat Vormer mogelijk weer op het terrein om alsnog een mirakel te helpen realiseren. In afwachting van het groen licht van zijn behandelende arts: een lange babbel over de zes moeilijke weken die achter hem liggen en de vier beslissende die er aan komen.