De Dijlespurters zijn al 88 jaar actief in het peloton en beschikken over een gigantisch archief.
Volledig scherm
De Dijlespurters zijn al 88 jaar actief in het peloton en beschikken over een gigantisch archief. © RV

Dijlespurters willen kwalitatieve en attractieve ploeg blijven voor jong opkomend talent

WielrennenAls traditieclub – de club werden opgericht in 1935 – moeten de Dijlespurters de laatste jaren de concurrentie aangaan met grote ploegen die ook buitenlands mikken. Dat weerhoudt de Mechelse ploeg niet om enthousiast te blijven opleiden en renners klaar te stomen voor het grotere werk. Dat zal ook in 2023 het geval zijn.

 1. Kris Vansnick (Asterix Avo): “De zes bonuspunten bij de start van de play-offs zijn mooi meegenomen”
  Volleybal liga A

  Kris Vansnick (Asterix Avo): “De zes bonuspun­ten bij de start van de play-offs zijn mooi meegenomen”

  De teerlingen zijn geworpen in de volleyballiga bij de vrouwen. Er moest tot op de laatste speeldag gewacht worden om de definitieve eindrangschikking te bepalen, want tijdens de slotdag stond er nog een duel tussen VC Oudegem en Asterix Avo op het programma. Oudegem won de eerste set, Asterix Avo nam autoritair over en start met zes bonuspunten als koploper aan de play-offs.
 2. Steven Christiaens verhuist met afgelaste Gooikse Pijl Oetingen naar 19 augustus: “Veel werk op zeer korte tijd, maar we organiseren met een groot hart”
  PREMIUM
  Wielrennen dames

  Steven Christi­aens verhuist met afgelaste Gooikse Pijl Oetingen naar 19 augustus: “Veel werk op zeer korte tijd, maar we organise­ren met een groot hart”

  Twee weken geleden kon de Gooikse Pijl Oetingen niet doorgaan omwille van de plotse sneeuwval. De dooi trad te laat in om het peloton veilig doorheen de Gooikse straten te kunnen loodsen. Het bestuur van Gooik Sportief bleef niet bij de pakken zitten en vond een nieuwe datum. De internationale top van het dameswielrennen zal op 19 augustus in Oetingen van start gaan.