Diether Sweeck gaf een mooi visitekaartje af met het oog op het WK.
Volledig scherm
Diether Sweeck gaf een mooi visitekaartje af met het oog op het WK. © Photo News

Diether Sweeck knap achtste op BK veldrijden in Meulebeke: “Mooie sollicitatie voor het WK”

Veldrijden EliteDiether Sweeck was een van de aangename verrassingen op het Belgisch kampioenschap veldrijden in Meulebeke. Na een zeer regelmatige cross strandde hij op een knappe achtste plaats. Deze mooie ereplaats zal wellicht gevolgen hebben voor Sweeck. Een selectie voor het wereldkampioenschap lijkt een flinke stap dichterbij te zijn gekomen.

 1. Rodrigue Derycke wordt komend seizoen de nieuwe trainer van derdeprovincialer FC Aalbeke: “Meedraaien in de top vijf”
  Voetbal Derde provinciale C

  Rodrigue Derycke wordt komend seizoen de nieuwe trainer van derdepro­vin­ci­a­ler FC Aalbeke: “Meedraaien in de top vijf”

  Rodrigue Derycke wordt komend seizoen de nieuwe trainer van derdeprovincialer FC Aalbeke. Hij volgt er Piet Timmerman op. Rodrigue Derycke is momenteel assistent-trainer bij eersteprovincialer White Star Lauwe. “Met Rodrigue haalt de club iemand binnen met de nodige ervaring en communicatieve vaardigheden om onze ploeg te laten meedraaien in de top vijf”, aldus manager Gaël Agneray.
 1. Maxim Vandamme wordt eerste hoofdtrainer van het nieuwe SK Roeselare-Daisel: “Schitterende uitdaging”
  VOETBAL EERSTE PROVINCIALE

  Maxim Vandamme wordt eerste hoofdtrai­ner van het nieuwe SK Roeselare-Dai­sel: “Schitte­ren­de uitdaging”

  Er zal volgend seizoen weer gevoetbald worden op Schiervelde. Eersteprovincialer VK Dadizele en de jeugdwerking van SV Roeselare reikten elkaar immers de hand en zullen vanaf de volgende competitie het nieuwe SK Roeselare-Daisel vormen. Wellicht met een start in eerste provinciale, want het ziet ernaar uit dat de huidige jaargang zal stilgelegd worden. De ervaren coach Maxim Vandamme (59), momenteel nog aan de slag bij eersteprovincialer Eendracht Wervik, wordt alvast de eerste hoofdcoach van de nieuwe club.
 2. Vice-aanvoerder Dries Caignau van SK Londerzeel over eventuele herstart: “Vragen en onzekerheden blijven”

  Vi­ce-aanvoerder Dries Caignau van SK Londerzeel over eventuele herstart: “Vragen en onzekerhe­den blijven”

  Door de beslissing omtrent een heropstart van de competitie verder uit te stellen, blijven heel wat clubs in onzekerheid leven. Niet in het minst de spelers zelf. Hoewel er bij tweedenationaler SK Londerzeel alles aan wordt gedaan om hen zo goed mogelijk op te volgen en voor te bereiden, gaat er volgens verdediger Dries Caignau toch nog altijd niets boven een competitiematch om de motivatie hoog te houden.
 1. Kompany laat hoofd niet hangen na 0 op 6: "Ik haal vertrouwen uit de vele kansen die we creëren"
  Play
  Anderlecht

  Kompany laat hoofd niet hangen na 0 op 6: "Ik haal vertrouwen uit de vele kansen die we creëren"

 2. Vercauteren over Lamkel Zé: "Hij moet zijn kans grijpen"
  Play
  Antwerp

  Vercaute­ren over Lamkel Zé: "Hij moet zijn kans grijpen"