Didier Haenen (SV Belisia) klimt boven zijn tegenstrever uit, maar moest met zijn team uiteindelijk toch buigen voor Lyra-Lierse.
Volledig scherm
Didier Haenen (SV Belisia) klimt boven zijn tegenstrever uit, maar moest met zijn team uiteindelijk toch buigen voor Lyra-Lierse. © Borgerhoff

Didier Haenen (SV Belisia): “Lyra-Lierse bleek een moeilijk te bespelen blok”

voetbal tweede nationale BDe verwachtingen voor de topper tegen ongeslagen leider Lyra-Lierse bleken in sportpark ‘De Katteberg’ toch wel hooggespannen. Terecht ook, als je bedenkt dat Belisia voor eigen publiek nog niet verloren had en Lyra-Lierse op haar beurt zelfs nog geen verlieswedstrijd kende. Tot halfweg de eerste doorgang leek er niets aan de hand. Precies dan leden de thuisjongens achterin dom balverlies, positioneerden de bezoekende spitsen zich in geen tijd voor het doel van keeper Cascio en werd het ook gelijk 0-1. “Dat was toch wel een domper, want tot dan hadden we niet veel moeten weggeven”, analyseerde kapitein Didier Haenen na een ontgoochelende partij.

  1. Dries Lahraoui (ZVK Eisden-Dorp) wil ondanks een operatie de Limburgse derby niet missen: “We willen het beste team van Limburg worden”
    FUTSAL EERSTE NATIONALE

    Dries Lahraoui (ZVK Eis­den-Dorp) wil ondanks een operatie de Limburgse derby niet missen: “We willen het beste team van Limburg worden”

    ZVK Eisden-Dorp verwacht vrijdagavond een volle sporthal ‘de Helix’ voor de Limburgse derby tegen Full Hasselt. De voorbije jaren zorgde deze confrontatie steeds veel strijd, spanning en een ongelooflijke ambiance. Dat zal vrijdag niet anders zijn. Eisden nam een prima seizoenstart en draaide het hele seizoen mee in de veilige middenmoot. Hasselt daarentegen moest een tijdje wachten vooraleer de motor echt aansloeg, maar zit na een inhaalbeweging de Maasmechelaars op de hielen. “We willen het seizoen afsluiten als beste Limburgse ploeg. Winnen tegen Hasselt is dus een must”, klinkt Eisdens doelman Dries Lahraoui resoluut.