Juichende spelers van SV Belisia in het bekertreffen tegen Zwarte Leeuw. Zien we dit beeld eind oktober ook terug op AA Gent?
Volledig scherm
Juichende spelers van SV Belisia in het bekertreffen tegen Zwarte Leeuw. Zien we dit beeld eind oktober ook terug op AA Gent? © Borgerhoff

Didier Haenen mag met SV Belisia in beker naar Gentse Ghelamco Arena: “Op die grasmat mogen spelen is voor elk van ons een uitdaging”

VOETBAL BEKER VAN BELGIËWanneer je op een avond op weg naar de kust passeert aan de mooi verlichte Ghelamco Arena in Gent, bekruipt je steevast het gevoel van een mythische aantrekkingskracht. Een rondvraagje de voorbije dagen, leerde ons dat veel mensen in de entourage van tweedenationaler SV Belisia opteerden voor een cupduel met Standard, Anderlecht of, hoe kan het anders, KRC Genk. Is de bekertegenstander in de 1/16de finale met AA Gent dan een tegenvaller, vroegen we kapitein Didier Haenen. 

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Yves Vanderhaeghe en Cercle Brugge wachten Standard met het mes tussen de tanden op: “Ik ben een strijder”
  VOETBAL 1A

  Yves Vanderhaeg­he en Cercle Brugge wachten Standard met het mes tussen de tanden op: “Ik ben een strijder”

  Zeven nederlagen in de jongste 8 matchen: het overkwam Yves Vanderhaeghe (51) nooit eerder in zijn 7 seizoenen als hoofdtrainer. “Slecht slapen doe ik er nog niet van”, zucht de coach van Cercle Brugge. “Maar ik ben zeker niet de gezelligste thuis. We moeten dringend een resultaat neerzetten om het tij te keren.” Zaterdag komt Standard naar Jan Breydel. Cercle won voor het laatst thuis van de Rouches in... 2011, ook al geen statistiek om vrolijk van te worden.