Gewezen pistier Didi Foubert showt het diploma dat zijn deelname aan de Olympische Spelen van 1980 bewijst.
Volledig scherm
Gewezen pistier Didi Foubert showt het diploma dat zijn deelname aan de Olympische Spelen van 1980 bewijst. © smb

Didi Foubert (59) fier op deelname aan de Spelen 1980 in Moskou: “Op de geboorte van mijn kinderen na de beste herinnering”

baanwielrennen bijna vergeten olympiërsOok al werd hij met zijn ploegmaats pas tiende in de ploegenachtervolging, toch bewaart Diederik Foubert (59) niets dan mooie herinneringen aan de Olympische Spelen van 1980 in Moskou. 41 jaar later koestert hij nog altijd zijn enige deelname aan het vierjaarlijks feest van de topsport.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Doelman Xavier Gies: “Ik wil met FCV Dender hogerop”
  voetbal eerste nationale

  Doelman Xavier Gies: “Ik wil met FCV Dender hogerop”

  Xavier Gies is al jarenlang een betrouwbaar sluitstuk bij FCV Dender. Wie hem tegen Waasland-Beveren sterk bezig zag, kan enkel beamen dat het jammer is dat de 24-jarige doelman tot dusver nog geen kans op een hoger niveau kreeg. Er zat nochtans tijdens het tussenseizoen een transfer naar RFC Seraing in, maar door omstandigheden ging de zaak niet door. Intussen verlengde Gies zijn contract bij FCV Dender met drie seizoenen.
 2. Gilles Dewaele (KV Kortrijk) stond in belangstelling van AA Gent: “Maar dat is een afgesloten hoofdstuk”
  VOETBAL EERSTE KLASSE A

  Gilles Dewaele (KV Kortrijk) stond in belangstel­ling van AA Gent: “Maar dat is een afgesloten hoofdstuk”

  Bij KV Kortrijk is het zoeken naar fitte verdedigers om zondag tegen AA Gent met kans op slagen een vierde zege van het seizoen na te jagen. Ook achter de naam van Gilles Dewaele, de rechtsback die wekenlang in de belangstelling stond van de Buffalo’s, staat nog een vraagteken. De kustzoon zelf ligt erop gebrand de KVK-fans te tonen dat hij nog altijd met volle goesting een Kerel is, die gelooft in de kansen van zijn team. “Vorig seizoen pakten we zes op zes tegen Gent.”