Het werd een pijnlijke avond voor Dessel op het veld van Luik. Lennert Vermissen (14), Krisitaan Haagen (44) en de ingevallen Oleg Cheprassov (9) moesten de wet van de sterkste ondergaan.
Volledig scherm
Het werd een pijnlijke avond voor Dessel op het veld van Luik. Lennert Vermissen (14), Krisitaan Haagen (44) en de ingevallen Oleg Cheprassov (9) moesten de wet van de sterkste ondergaan. © BELGA

Dessel krijgt een zware 6-0 pandoering in Luik, dat in eerste nationale alleen aan de leiding komt

voetbal eerste nationaleNa het succes in de Beker van België, waarin Dessel vrijdagavond Virton uitschakelde, heeft de Kempische formatie een tweede zware competitienederlaag op rij geleden. Na het 0-4 verlies tegen Patro Eisden verloor Dessel met zware 6-0 op het veld van Luik, dat door deze overwinning alleen leider is geworden.

 1. Yassin Gueroui en Patro Eisden nemen in dolle slotfase de maat van Hoogstraten en verstevigen hun leidersplaats: “Het feestje blijft duren”
  voetbal eerste nationale

  Yassin Gueroui en Patro Eisden nemen in dolle slotfase de maat van Hoogstra­ten en verstevi­gen hun leiders­plaats: “Het feestje blijft duren”

  Patro Eisden blijft de overwinningen aan elkaar rijgen. Toch hadden de Maaslanders aan Hoogstraten een lastige klant. Pas in de absolute slotfase brak Eisden de dubbele muur van de hekkensluiter open. Roman Ferber en Jordan Renson ranselden telkens vanop de zestien de bal tegen de netten. De ontlading bij het laatste fluitsignaal was dan ook bijzonder groot. “Ons sprookje blijft duren. We pakken een nieuwe driepunter en verstevigen onzeleidersplaats”, juichte een tevreden Yassin Gueroui.
 1. Racing Mechelen doet zichzelf alweer tekort en moet genoegen nemen met late draw bij Lebbeke (1-1): “Dit mag niet in de hoofden kruipen”
  voetbal 2NB

  Racing Mechelen doet zichzelf alweer tekort en moet genoegen nemen met late draw bij Lebbeke (1-1): “Dit mag niet in de hoofden kruipen”

  Dankzij een late gelijkmaker van Sabri Hmouda sleepte Racing Mechelen zaterdagavond nog een punt uit de brand op bezoek bij Lebbeke, 1-1 werd het. Máár een punt, want zoals dit seizoen al wel vaker het geval was, schoten de Mechelaars zichzelf in de voet door meerdere wenkende kansen onbenut te laten en vervolgens tegen de lamp te lopen. Racing-aanvaller Dries Ventôse stak de hand in eigen boezem.