SK Waanrode wil uitgroeien tot een degelijke derdeprovincialer.
Volledig scherm
SK Waanrode wil uitgroeien tot een degelijke derdeprovincialer. © SK Waanrode / RV

Derdeprovincialer SK Waanrode viert 50-jarig bestaan met galamatch tegen KFC Diest. Voorzitter Werner Meeus: “Mooie affiche voor uitstraling van de club”

Voetbal derde provincialeDerdeprovincialer SK Waanrode speelt dit seizoen zijn vijftigste jaar in competitie en dat moet gevierd worden. Het jubileum wordt zondagmiddag ingezet met een galamatch tegen de buren van KFC Diest. De aftrap aan de Steenberg wordt gegeven door Eddy Dierickx, oud-coryfee van beide clubs (16 uur).

 1. Sander Lemmens en Jente Boons staan voor het eerst aan de start van Brussel-Zepperen: “Schone koers, maar winnen is voor de sterkste”
  Wielrennen

  Sander Lemmens en Jente Boons staan voor het eerst aan de start van Brus­sel-Zepperen: “Schone koers, maar winnen is voor de sterkste”

  Sander Lemmens (Acrog Tormans Balen) en Jente Boons (Lotto-Soudal) staan zondag voor het eerst aan de start van Brussel-Zepperen. Boons omdat hij aan zijn eerste jaar als belofte bezig is, Lemmens omdat hij na een aanloop in het veld dit seizoen voor de weg koos. Aan gretigheid geen gebrek bij de twee Limburgers. Boons krijgt een vrije rol en hoopt de finale te rijden, Lemmens zou heel graag winnen. “Maar dat wordt niet makkelijk”, beseft hij.
 2. FRANCKY DURY kijkt met trots terug op 20 jaar Zulte Waregem (deel 1): “Vijf onvergetelijke hoogtepunten”

  FRANCKY DURY kijkt met trots terug op 20 jaar Zulte Waregem (deel 1): “Vijf onvergete­lij­ke hoogtepun­ten”

  Zaterdag begint SV Zulte Waregem aan de 21ste competitie sinds de fusie tussen Zultse VV en SV Waregem, de 17de opeenvolgende in de hoogste reeks. Francky Dury, die als succescoach liefst achttien en een half van die twintig jaar vanop de eerste rij meemaakte, kijkt samen met ons even in de achteruitkijkspiegel. In deel 1 blikt hij terug op de vijf absolute hoogtepunten, waarvan het mooiste ook zijn grootste ontgoocheling werd. Want echte dieptepunten kende Dury met Essevee eigenlijk niet: “We hebben mindere jaren gehad, maar we wisten ons steeds 5 matchen voor het einde te handhaven en zijn nooit gedegradeerd. Dat zou pas een dieptepunt zijn geweest.”