MCLB-kampioen Inters Open 500cc Wietse Brackman, omgeven door runner-ups David Segers en Tallon Verhelst.
Volledig scherm
MCLB-kampioen Inters Open 500cc Wietse Brackman, omgeven door runner-ups David Segers en Tallon Verhelst. © Foto Coghe

Derde MCLB-titel op rij voor Wietse Brackman: “Ik heb er heel hard van genoten”

motorcrossDe traditionele finale van de MCLB in Pamel-Roosdaal lokte een massa supporters en een sterk bezet deelnemersveld naar Vlaams-Brabant. Bij de Inters 500cc Open, de koningscategorie bij de MCLB, verlengde thuisrijder Wietse Brackman zijn nationale titel en zo pakt de Erembodegemnaar alweer zijn derde kampioenschap op rij.

 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Jan Van Huffel: “We hebben met Caruur Gent twee knappe sets gespeeld, dat moet het zelfvertrouwen opkrikken voor de volgende opdrachten”

  Jan Van Huffel: “We hebben met Caruur Gent twee knappe sets gespeeld, dat moet het zelfver­trou­wen opkrikken voor de volgende opdrachten”

  Caruur Gent heeft de openingswedstrijd van de volleybalcompetitie in de EuroMillions League niet met winst kunnen afsluiten. Decospan Menen met ex-Caruurspelers Simon Plaskie, Leonis Dedeyne en libero Lowie Stuer in de basis wonnen met 1-3 cijfers. Het had anders kunnen eindigen, details bepaalden de einduitslag. Het is nog maar eens een bewijs dat alles dit seizoen zo dicht bij elkaar ligt.
 1. Gaetan Lambreghts speelt met Lyra-Lierse een topper op Belisia Bilzen: “Nog niet verloren, en dat willen we zo houden”
  VOETBAL TWEEDE NATIONALE B

  Gaetan Lambreghts speelt met Ly­ra-Lier­se een topper op Belisia Bilzen: “Nog niet verloren, en dat willen we zo houden”

  ‘Super Sunday’ in 2de nationale B. Met Aalst-Hoogstraten en Belisia Bilzen-Lyra-Lierse neemt de top-4 het in onderlinge duels tegen elkaar op. Twee wedstrijden die voor een status-quo kunnen zorgen, maar die de competitie ook op z’n grondvesten kunnen doen daveren en alles weer op z’n kop kunnen zetten. Dat laatste wil men bij Lyra-Lierse natuurlijk liever niet zien gebeuren.
 2. Brecht Capon (KV Oostende) duidelijk na 1-0-nederlaag op Kortrijk: “Redden het niet elke week met louter 20 goeie minuten”
  Oostende

  Brecht Capon (KV Oostende) duidelijk na 1-0-nederlaag op Kortrijk: “Redden het niet elke week met louter 20 goeie minuten”

  KV Oostende zag op bezoek bij KV Kortrijk een einde komen aan een reeks van vier ongeslagen matchen. Terwijl tegen Sint-Truiden (1-1) en Cercle Brugge (2-1) ondanks matig voetbal toch nog punten werden gehaald, liep het tegen ‘Veekaa’ fout af: 1-0. “We zullen het niet elke week redden met louter en alleen 20 goeie minuten", zucht rechtsachter Brecht Capon.
 3. Len Dejaegher en SV Diksmuide B tanken vertrouwen na eerste seizoenszege: “We kunnen nog heel wat vooruitgang boeken”
  voetbal derde provinciale A

  Len Dejaegher en SV Diksmuide B tanken vertrouwen na eerste seizoensze­ge: “We kunnen nog heel wat vooruit­gang boeken”

  Het heeft even geduurd, maar na zeven speeldagen heeft SV Diksmuide B een eerste seizoenszege eindelijk te pakken in derde provinciale A. En wat voor een: het stuurde Adinkerke met het schaamrood op de wangen naar huis met een vooroorlogse 13-0-zege. Welgekomen ademruimte voor de ploeg van aanvoerder Len Dejaegher, die dit weekend naar de ongeslagen leider Lombardsijde trekt.