Dave Mattheus probeert AA Gent Ladies in de vier resterende wedstrijden naar play-off 1 te loodsen.
Volledig scherm
Dave Mattheus probeert AA Gent Ladies in de vier resterende wedstrijden naar play-off 1 te loodsen. © Geert De Rycke

Dave Mattheus (AA Gent Ladies) over strijd om plaats vijf: “Op basis van kalender staan wij er het best voor”

VROUWENVOETBAL SUPER LEAGUEIn de Super League moet de strijd om het vijfde en laatste ticket voor play-off 1 van komend weekend af in alle hevigheid losbarsten. Vrijdagavond ontvangt AA Gent Ladies in Oostakker Ladies Genk: een rechtstreeks duel om plaats vijf.

 1. Yorunn Ligneel springt 1m81 en mag naar het WK U20: “Ik besef nog niet goed wat ik gepresteerd heb”
  Atletiek

  Yorunn Ligneel springt 1m81 en mag naar het WK U20: “Ik besef nog niet goed wat ik gepres­teerd heb”

  Afgelopen zondag werd in Lokeren de eerste wedstrijd van de Flanders Cup afgewerkt. Yorunn Ligneel (18) zorgde in het hoogspringen letterlijk en figuurlijk voor een van de absolute hoogtepunten. Met een sprong over 1m81 verbeterde ze niet alleen haar persoonlijk record, maar plaatste ze zich ook nog eens voor het WK U20, dat begin augustus doorgaat in het Colombiaanse Cali. “Ik kan het nog niet helemaal vatten”, klinkt het.
 2. Provinciale eindronden: Kenny Müllenmeister en Park Houthalen spelen gelijk in Lindelhoeven: “Woensdag voor eigen publiek promotie naar eerste afdwingen”
  voetbal

  Provincia­le eindronden: Kenny Müllenmeis­ter en Park Houthalen spelen gelijk in Lindelhoe­ven: “Woensdag voor eigen publiek promotie naar eerste afdwingen”

  Het is nog niet zeker wie volgend seizoen naar eerste provinciale promoveert. In het eerste finaleduel hielden Lindelhoeven en Park Houthalen elkaar in evenwicht. Bezoeker Park dwong de meeste doelkansen af, maar verzuimde deze te benutten. Met een 1-1 gelijkspel kan de promotiestrijd nog alle kansen uit. “Op eigen veld moeten we de klus afmaken”, zegt Parkspeler Kenny Müllenmeister. “Maar als er spanning in de lucht hangt, is dit niet altijd zo simpel.”
 3. Amerikaanse ondernemer Nathan Crockett is nieuwe eigenaar van Rupel Boom, Stéphane Demets (ex-Heist) T1: “Ik wil het vertrouwen verdienen”
  voetbal eerste nationale

  Amerikaan­se ondernemer Nathan Crockett is nieuwe eigenaar van Rupel Boom, Stéphane Demets (ex-Heist) T1: “Ik wil het vertrouwen verdienen”

  Nathan Crockett is de nieuwe eigenaar van Rupel Boom. Maandag presenteerde de Amerikaan zich aan het schepencollege in Boom en een dag later bezegelden de 42-jarige ondernemer en de Spanjaarden van Rising Phoenix Holding de overname officieel met de laatste handtekeningen. Tijdens de persconferentie vanavond werden Crockett zelf, CEO Geert Van den Wijngaert, de nieuwe technische staf onder leiding van Stéphane Demets (ex-SK Heist) én een deel van de spelerskern voorgesteld.