Dave Mattheus trekt met AA Gent Ladies naar Anderlecht en zal zijn gebruikelijke aanvalslinie niet kunnen opstellen.
Volledig scherm
Dave Mattheus trekt met AA Gent Ladies naar Anderlecht en zal zijn gebruikelijke aanvalslinie niet kunnen opstellen. © Geert De Rycke

Dave Mattheus (AA Gent Ladies): “Anderlecht liet wat steekjes vallen, maar blijft de beste ploeg”

VROUWENVOETBAL SUPER LEAGUEAA Gent Ladies trekt zaterdagnamiddag naar leider Anderlecht. Vermoedelijk opnieuw met een onthoofde aanvalslinie. De kans dat Jolet Lommen speelklaar raakt, is klein. Voor Ella Van Kerkhoven, die volgend seizoen bij Anderlecht zal voetballen, is er een waterkans.

 1. Lotte Claes toont supervorm met knappe winst in Kortrijk: “Ik heb me gespaard voor BK tijdrijden”
  TRIATLON/DUATLON

  Lotte Claes toont supervorm met knappe winst in Kortrijk: “Ik heb me gespaard voor BK tijdrijden”

  Belgisch duatlonkampioen Lotte Claes heeft de goede vorm al vroeg op het seizoen te pakken. Claes vernederde in de eerste wedstrijd op Belgische bodem alle tegenstand en won met ruim acht minuten voorsprong. Omdat er in eigen land amper tegenstand is, legt de Waaslandse zich dit seizoen ook toe op het wielrennen. Zo start Claes woensdag op het BK tijdrijden. “Mijn eerste keer ooit, dus ik weet niet wat ik moet verwachten”, aldus de verpleegster.
 2. Jens Schuermans heeft olympisch ticket op zak: “Via hoogtestage in Livigno naar beste niveau werken”
  Mountainbike

  Jens Schuermans heeft olympisch ticket op zak: “Via hoogtesta­ge in Livigno naar beste niveau werken”

  Jens Schuermans kreeg vrijdag het nieuws dat zijn ticket voor de Olympische Spelen in Tokio binnen is. De Maaslander bedankte met een achtste plaats op de shorttrack in het Oostenrijkse Leogang. Zondag werd Schuermans 25ste in de cross-country. “Ik had een minder goed gevoel, maar het moet voor mij pas over zeven weken echt goed zijn. De verschillen waren niet groot, maar er is nog werk aan de winkel. Zeker omdat de top acht in Japan echt wel een doel is”, vertelt Schuermans.