Keye van der Vuurst de Vries (Filou Oostende) liet met elf assists en twaalf punten een knappe double-double optekenen tegen Bergen.
Volledig scherm
Keye van der Vuurst de Vries (Filou Oostende) liet met elf assists en twaalf punten een knappe double-double optekenen tegen Bergen. © Belga

Dario Gjergja en Oostende vloeren Bergen met een sweep richting play-offfinale: “Ik ben blij voor mijn spelers”

Basketbal in BNXT LeagueFilou Oostende staat in de finale van de Belgische play-offs van de allereerste BNXT-League. Het team van Dario Gjergja liet voor eigen volk geen spaander heel van een onmachtig Bergen en zorgde zaterdagavond met een ruime 90-48-zege voor een sweep in de halve finale.

 1. Greg Vanderidt (ex-Beerschot en Rupel Boom) is de nieuwe coach van Racing Mechelen: “Een unieke club”
  voetbal tweede nationale B

  Greg Vanderidt (ex-Beer­schot en Rupel Boom) is de nieuwe coach van Racing Mechelen: “Een unieke club”

  Het Racing Mechelen-bestuur liet er geen gras over groeien en stelde daags nadat het afscheid nam van trainer Dave De Herdt met Greg Vanderidt al zijn nieuwe coach voor. Voor de 51-jarige Vanderidt (onder meer ex-Rupel Boom en Eppegem) een nieuwe sportieve uitdaging na zijn korte passage bij Beerschot waar hij vorig seizoen werkte als assistent van Javier Torrente en na diens ontslag het seizoen uit deed als T1.
 2. Dominique Vaes (KVK Wellen): “Wij willen de jeugd alle kansen geven”

  Dominique Vaes (KVK Wellen): “Wij willen de jeugd alle kansen geven”

  Coach Maxime Annys oogstte vorig seizoen met een jong elftal wel vaker lof voor het frisse voetbal en eindigde met 44 punten uiteindelijk mooi in de linkerkolom. Bovendien mochten in de loop van het seizoen nog een aantal jonge gasten van het fanionelftal proeven en is dit bij geelblauw ook de aanzet om in de toekomst nog meer in te zetten op de jeugd. “Je kan dat alleen maar doen door energiek met die jongens bezig te zijn, hen te sturen en hen ook de kansen te geven als zij klaar lijken voor het ‘grote’ werk”, licht Dominique Vaes toe. Eén van de nieuwigheden naar volgend seizoen toe, is trouwens het opstarten van een postformatie, waarbij T1 Maxime Annys en Dominique Vaes de jonge spelers op hun weg naar het eerste elftal zullen begeleiden.