Filou Oostende gaat in de nieuwe BNXT League op zoek naar een elfde landstitel op rij.
Volledig scherm
Filou Oostende gaat in de nieuwe BNXT League op zoek naar een elfde landstitel op rij. © BELGA

Dario Gjergja begint aan zijn elfde seizoen bij landskampioen en bekerhouder Filou Oostende: “Hier voel ik me thuis”

Basketbal BNXT LeagueDit weekend wordt de gloednieuwe BNXT League officieel op gang gefloten. Landskampioen en bekerhouder Filou Oostende opent die vrijdagavond met een verplaatsing naar Phoenix Brussels en ontvangt zondagmiddag Leuven Bears.

 1. Ali Yildiz scoort hattrick en bezorgt Eendracht Termien ruime zege: “Ik heb het scoren niet verleerd”
  voetbal derde nationale B

  Ali Yildiz scoort hattrick en bezorgt Eendracht Termien ruime zege: “Ik heb het scoren niet verleerd”

  Eendracht Termien heeft nog eens ouderwets uitgehaald. De jonkies van trainer Tomas Daumantas namen met ruime 6-2-cijfers de maat van Berlaar-Heikant. Vooral na de rust schudde Termien alle frustraties van zich af. Ook Ali Yildiz mocht juichen. Met een hattrick toonde de Termienspits dat hij het scoren nog niet verleerd heeft. “Ik telde vijf assists achter mijn naam, maar het zijn toch de doelpunten waarop een spits wordt beoordeeld”, genoot Yildiz.
 1. Lander Stockx en VC Rijmenam kloppen Sint-Amands in topper en zijn nieuwe leider ondanks trainerswissel. “We willen meedoen voor de prijzen”
  voetbal vierde provinciale D

  Lander Stockx en VC Rijmenam kloppen Sint-Amands in topper en zijn nieuwe leider ondanks trainers­wis­sel. “We willen meedoen voor de prijzen”

  VC Rijmenam is de nieuwe leider in vierde provinciale D na een 0-1-zege op het veld van Sint-Amands. Dat kon tot zondag na zeven wedstrijden nog een perfect rapport voorleggen, maar Lander Stockx diende de thuisploeg de eerste nederlaag toe en loodste Rijmenam meteen naar de koppositie. Een toch wel straffe prestatie van de bezoekers die het al een tweetal weken zonder T1 moesten stellen. Maar daar komt morgen (dinsdag) verandering in.
 2. KSK Heist, dat geen supporters mee had naar Luik, keert zonder punten terug uit de Vurige Stede (2-0): “Onze minste wedstrijd van het seizoen”
  Voetbal 1N

  KSK Heist, dat geen supporters mee had naar Luik, keert zonder punten terug uit de Vurige Stede (2-0): “Onze minste wedstrijd van het seizoen”

  KSK Heist is van een kale reis uit Luik teruggekeerd. In drie dolle minuten werd KSK Heist door Jérémy Perbet met twee doelpunten knock-out gemept. Heist kon geen vuist maken en speelde een kansloze partij. Opvallend was ook dat Heist geen supporters mee had naar Luik. Omwille van een combiregeling zagen de fans van KSK af van deze verplaatsing. Alleen vijf leden van het bestuur waren aanwezig.
 3. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.