Dante Vanzeir (13): "Het doet deugd om te scoren en de wedstrijd te winnen.”
Volledig scherm
Dante Vanzeir (13): "Het doet deugd om te scoren en de wedstrijd te winnen.” © Belga

Dante Vanzeir en Union sluiten break af met overwinning tegen Anderlecht: “We waren dominant”

voetbal 1BUnion lijkt de winterbreak goed doorgekomen te zijn. De Brusselaars wonnen afgelopen zaterdag hun laatste oefenwedstrijd met 0-1 op bezoek bij Anderlecht en tankten naar eigen zeggen het nodige vertrouwen voor deel twee van het seizoen.

 1. Ine Vanderhoydonks (Athenas Lummen): “Waren meteen op achtervolgen aangewezen tegen Phantoms Boom en konden geen vuist maken”

  Ine Vanderhoy­donks (Athenas Lummen): “Waren meteen op achtervol­gen aangewezen tegen Phantoms Boom en konden geen vuist maken”

  “Dit komt enorm hard aan,” zei de Lommelse meteen na de partij. “Hier zijn geen woorden voor. De ontgoocheling is groot, omdat we als team zo een vernedering niet hadden zien aankomen. Thuis tegen Namen vochten we als leeuwen en in Waregem gingen we op een knappe manier zegevieren. Dit gaf vertrouwen voor de komst van de steenbakkers. Want Boom had slechts één wedstrijd dit seizoen meer gewonnen dan ons en verkeerde niet in topvorm. Maar de negen meisjes van Phantoms hebben ons een lesje geleerd in agressiviteit, kracht en doorzettingsvermogen. Nergens konden we weerwerk bieden. We schoten tekort bij de rebounds en inside vonden we geen oplossing om hun stevige forwards te kunnen afstoppen. Ook voor mijzelf liep het niet naar wens. In defense deed ik mijn job, maar aanvallend kon ik met amper drie punten niet mijn stempel drukken.”
 1. Charlotte Coppin (S.Michelbeke): “Op bepaalde momenten deden we goed mee met Asterix Avo”

  Charlotte Coppin (S.Michelbeke): “Op bepaalde momenten deden we goed mee met Asterix Avo”

  Saturnus Michelbeke boekte op het veld van meervoudig landskampioen Asterix Avo zijn vijfde nederlaag op rij. Dat de dames van coach Frankart zaterdagavond met 3-0 onderuit gingen, was niet meteen een verrassing. Toch boden de zwarthemden aardig weerwerk en presteren ze week na week beter. “En wie weet loont dat woensdagavond tegen mijn toekomstige ploeg VDK Gent”, hoopt setter Charlotte Coppin.
 1. Van Aert: "Inhoud is er, maar ik mis nog wat scherpte"
  Play

  Van Aert: "Inhoud is er, maar ik mis nog wat scherpte"

 2. Boonen in HLN Sportcast over voorbereiding Van Aert: “Je kunt op stage diep gaan, maar die typische piekjes in wedstrijden vallen moeilijk te simuleren”
  Play
  HLN Sportcast

  Boonen in HLN Sportcast over voorberei­ding Van Aert: “Je kunt op stage diep gaan, maar die typische piekjes in wedstrij­den vallen moeilijk te simuleren”

  5 maart