Chloë Van Mingeroet (l.) en Daisy Baudewijns strijden om de bal.
Volledig scherm
Chloë Van Mingeroet (l.) en Daisy Baudewijns strijden om de bal. © Geert De Rycke

Daisy Baudewijns zet Club YLA op weg naar zege tegen ex-team Eendracht Aalst: “Blij weerzien”

VROUWENVOETBAL SUPER LEAGUEDe speelsters van Club YLA hebben de goede vorm opnieuw te pakken. Ze lieten zaterdag, na de ruime winst van vorige week tegen Charleroi, een stevige 1-4-overwinning optekenen op bezoek bij Eendracht Aalst. Twee speeldagen voor het einde van de reguliere competitie is blauw-zwart zeker van deelname aan de Champions’ Play Off.

 1. WK-sensatie spreidt zijn vleugels bij SK Beveren: “Ik wil hier excelleren”
  PREMIUM

  WK-sensatie spreidt zijn vleugels bij SK Beveren: “Ik wil hier excelleren”

  SK Beveren zorgde tijdens de winterstop voor een stunt. Het haalde met Jerome Ngom Mbekeli(24) een winger in huis die even daarvoor op het WK schitterde bij Kameroen. In de fameuze 1-0 overwinning van z’n land tegen Brazilië, schilderde hij de bal op het hoofd van Vincent Aboubakar bij de winning goal. Van de Ontembare Leeuwen naar de Leeuwen van Beveren, het is een serieuze stap, maar Ngom speelde nog in de eigen Kameroense competitie. Gaandeweg vindt hij ook in België zijn draai.
 1. Yorunn Ligneel blikt tevreden terug op indoorseizoen: “Opnieuw stap vooruit gezet”
  Atletiek

  Yorunn Ligneel blikt tevreden terug op indoorsei­zoen: “Opnieuw stap vooruit gezet”

  Het is een mooi indoorseizoen geweest voor onze West-Vlaamse atleten. Met Alexander Doom, Helena Ponette en Aurèle Vandeputte had onze provincie drie vertegenwoordigers op het EK indoor in Istanboel. Daarnaast presteerden heel wat gouwgenoten uitstekend in het nationale circuit. Zo zorgde Yorunn Ligneel op het BK voor beloften met 1m83 in het hoogspringen voor een topprestatie. “Dit was de perfecte wedstrijd waar ik op hoopte”, klinkt het.
 2. Fanno Nijst schudt met Olsa degradatiespook af en doet plots mee voor periodetitel: “Kijken van week tot week”
  Voetbal tweede nationale A

  Fanno Nijst schudt met Olsa degradatie­spook af en doet plots mee voor periodeti­tel: “Kijken van week tot week”

  Amper enkele weken nadat bij Olsa Brakel een crisis werd afgezworen dankzij een belangrijke zege op het veld van de buren uit Oudenaarde prijkt geel-zwart zowaar aan de leiding van de derde periode. Oostkamp zette vorig weekend titelfavoriet Lokeren-Temse nog een hak, maar ging zondag voor de bijl tegen een goed georganiseerd Brakel. Een knappe tien op twaalf heeft de jongens van coach Nijst naar veilige oorden in het klassement gebracht.