Hervé Matthys tekent voor Beerschot. Voorzitter Francis Vrancken, CEO Fred Van den Steen en sportief manager Sander Van Praet kijken toe.
Volledig scherm
Hervé Matthys tekent voor Beerschot. Voorzitter Francis Vrancken, CEO Fred Van den Steen en sportief manager Sander Van Praet kijken toe. © Beerschot / RV

Daar is Beerschots achtste zomeraanwinst: Hervé Matthys tekent voor twee jaar

Voetbal CPLBeerschot blijft zich roeren op de transfermarkt. Verdediger Hervé Matthys (26) tekende maandag voor twee jaar (met optie op een extra jaar). Matthys is Beerschots achtste inkomende transfer met het oog op het nieuwe seizoen.

 1. Sterk bevochten zege van PK Carsport in loodzware editie van de 24 Hours of Zolder. Record aantal overwinningen voor Bert Longin

  Sterk bevochten zege van PK Carsport in loodzware editie van de 24 Hours of Zolder. Record aantal overwinnin­gen voor Bert Longin

  De 44ste editie van de 24 Hours of Zolder is naar de PK Carsport Audi R8 GT2 gegaan. Het Limburgse team won een jaar na de zege met de Norma M20FC nu met de nieuwe GT2-machine. Niet alleen pakten Peter Guelinckx en Nicolas Saelens zo hun eerste zege in de Limburgse uithoudingsklassieker, Dries Vanthoor en Stienes Longin deden het voor de tweede maal in Zolder en ‘vader’ Bert Longin wordt alleen recordhouder in Zolder met maar liefst zeven zeges, één meer dan Marc Goossens en Anthony Kumpen.
 2. Lyra-Lierse klaart de tweede bekerklus op het veld van Zwarte Leeuw (0-2) en neemt het volgend weekend op in en tegen RAA Louvière: “Leuke avond voor heel Lyra-Lierse”

  Ly­ra-Lier­se klaart de tweede bekerklus op het veld van Zwarte Leeuw (0-2) en neemt het volgend weekend op in en tegen RAA Louvière: “Leuke avond voor heel Ly­ra-Lier­se”

  In de derde ronde van de Croky Cup nam Lyra-Lierse het zaterdagavond op tegen Zwarte Leeuw. In de voorbereiding speelden beide ploegen al een keer tegen mekaar, toen werd het 0-3. Het voorbije weekend nam Lyra-Lierse weer de maat van de Kempenaars, nu eindigde de partij op 0-2. Lyra-Lierse bekert dus verder, en mag zich volgend weekend opmaken voor een verplaatsing naar RAA La Louvière, dat zondag met 2-4 ging winnen in Londerzeel.
 1. City Pirates kegelt eerste nationaler Olympique Charleroi uit de beker, Kenneth Ugoh is matchwinnaar (1-0): “Vertrouwen van de coach maakt verschil”

  City Pirates kegelt eerste nationaler Olympique Charleroi uit de beker, Kenneth Ugoh is matchwin­naar (1-0): “Vertrouwen van de coach maakt verschil”

  Een ding is zeker, verrassingen zijn er altijd wel in de beker en zo ook in Merksem zondagavond. Omwille van de hitte werd de aftrap verlaat naar 19.30 uur en dat bleek een goede beslissing voor City Pirates dat eerste nationaler Olympique Charleroi ontving. Jeugdproduct Kenneth Ugoh tekende rond het half uur voor de 1-0 na een knappe individuele actie en een sterke thuisploeg hield die voorsprong daarna ook vast. Dat heet dan een stunt en dus mogen de piraten zich opmaken voor de volgende ronde waarin tweede nationaler Dikkelvenne op bezoek komt.
 2. Tienkoppig Beerschot trekt nipte zege over de streep tegen SK Beveren: “Vanhamel heeft ons gered”

  Tienkoppig Beerschot trekt nipte zege over de streep tegen SK Beveren: “Vanhamel heeft ons gered”

  Beerschot heeft z’n start niet gemist. Tegen SK Beveren kwam het al vroeg in de tweede helft met tien man te staan, maar hield het een 1-0 voorsprong vast. De lucky goal van Matthys bleek het verschil, al was Beerschot met elf man de sterkste ploeg. Beveren-Coach Wim De Decker moest rekenen op een experimenteel middenveld en gaf grif toe dat het zaterdagmiddag niet goed genoeg was.