Ryan Cortjens maakt deel uit van de wegploeg het Alpecin-Fenix Development Team.
Volledig scherm
Ryan Cortjens maakt deel uit van de wegploeg het Alpecin-Fenix Development Team. © RV

Crossseizoen zit erop voor Ryan Cortjens: “Blij dat ik plaats krijg in opleidingsploeg Alpecin-Fenix”

WielrennenDag op dag een jaar geleden liet Ryan Cortjens (Alpecin-Fenix) zijn voorlopig beste resultaat als belofte noteren. De Maaslander werd vierde in de wereldbeker in Nommay. De voorbije maanden geraakte de tweedejaarsbelofte nooit in het goede ritme. Hij reed op 11 november zijn laatste veldrit, recent besloten Cortjens en Alpecin-Fenix om de crossfiets voor dit seizoen aan de haak te hangen. “Ik focus nu op het wegseizoen”, zegt Cortjens, die een plaats krijgt in het Alpecin-Fenix Development Team.

 1. Yan De Maeyer (Tempo Overijse) over actieplan tegen racisme en discriminatie: “Sommige mensen verschieten echt als ze mijn naam horen”
  VOETBAL DERDE NATIONALE A

  Yan De Maeyer (Tempo Overijse) over actieplan tegen racisme en discrimina­tie: “Sommige mensen verschie­ten echt als ze mijn naam horen”

  Het nieuwe actieplan van de KBVB, Voetbal Vlaanderen en ACFF om racisme en discriminatie hard aan te pakken is klaar. Er komt onder meer een inclusiemanager, een nieuwe Diversity Board, een Nationale Kamer voor Discriminatie en Racisme en het melden van racisme en discriminatie moet een pak toegankelijker worden. Yan De Maeyer, speler van derdenationaler Tempo Overijse, vindt het een heel goed initiatief.
 2. Bart Lenders (Achilles Bocholt): “Blij dat we eindelijk volgende maand een mini-competitie kunnen starten”
  Handbal

  Bart Lenders (Achilles Bocholt): “Blij dat we eindelijk volgende maand een mi­ni-competitie kunnen starten”

  Na weken onderhandelingen is de kogel door de kerk. Op zaterdag 17 april gaat de mini-competitie van start met zes teams. In poule 1 zit landskampioen Achilles Bocholt, Sporting Pelt en Initia Hasselt. In poule 2 zullen Visé, Tongeren en Atomix strijden voor de eerste plaats. Daarna volgen kruisfinales tussen de nummers 1 en 2 van elke poule. De finale voor de Belgische titel zal doorgaan op zaterdag 5 juni in de Alverberg in Hasselt. Voortrekker om die mini-competitie van start te laten gaan was Achilles Bocholt. T1 Bart Lenders is dan ook tevreden met de overeenkomst.
 1. Mignolet: "Ik raak de bal met de hand, ja. Maar de goal van Standard komt er ook na buitenspel"

  Mignolet: "Ik raak de bal met de hand, ja. Maar de goal van Standard komt er ook na buitenspel"

 2. Clement na nederlaag op Sclessin: "Het wordt heel bizar"
  Play

  Clement na nederlaag op Sclessin: "Het wordt heel bizar"