Pape Badji speelde een uitstekende partij.
Volledig scherm
Pape Badji speelde een uitstekende partij. © GDR

Collectief sterk Okapi Aalst verplettert Brussels

BASKETBAL EUROMILLIONS LEAGUEMet een century heeft Okapi Aalst de maat genomen van een zwak verdedigend Phoenix Brussels (107-84). Aalst pakte uit met snel basket waarvan Dorian Marchant, Pape Badji en Ivan Maras de exponenten waren. Daarmee lijkt Okapi klaar voor het bekertreffen met Bergen, dat net als Aalst in 2021 nog niet verloor.

 1. Elisha Owusu en AA Gent geraken in beker niet voorbij Eupen: “Ik weet niet hoe ik dit moet uitleggen”
  VOETBAL BEKER VAN BELGIË

  Elisha Owusu en AA Gent geraken in beker niet voorbij Eupen: “Ik weet niet hoe ik dit moet uitleggen”

  Bij AA Gent lijkt het echt een seizoen te worden om snel te vergeten. Met de bekernederlaag tegen Eupen ging nog maar eens een kans de mist in om deze jaargang enigszins te redden. De Buffalo’s raakten in het begin van de tweede helft de controle over het middenveld kwijt en Eupen profiteerde. Daarna kon AA Gent de gelijkmaker niet meer maken en nu wacht er nieuw mentaal oplapwerk richting de competitiewedstrijd tegen ploeg in vorm KV Oostende.
 2. Miguel Verwee ruilt Otegem voor ambitieuze vierdeprovincialer Jong Helkijn: “Ik wil weer plezier hebben in het voetbal”
  VOETBAL TWEEDE PROVINCIALE B/VIERDE PROVINCIALE C

  Miguel Verwee ruilt Otegem voor ambitieuze vierdepro­vin­ci­a­ler Jong Helkijn: “Ik wil weer plezier hebben in het voetbal”

  De ervaren Miguel Verwee (32) vertrekt bij tweedeprovincialer Blauwvoet Otegem. Hij tekende voor vierdeprovincialer Jong Helkijn. “Het is weliswaar twee reeksen lager, maar Helkijn is een ambitieuze ploeg”, aldus Verwee, die de aanvoerdersband droeg bij Otegem. “Na acht-negen jaar was het op bij Otegem. Ik vond het nu het moment om eens te verleggen.”
 3. Tijl Habraken (Initia Hasselt): “Club wil nieuw hoofdstuk beginnen na het ontslag van trainer Jo Delpire”
  Handbal BENE--league

  Tijl Habraken (Initia Hasselt): “Club wil nieuw hoofdstuk beginnen na het ontslag van trainer Jo Delpire”

  Zondagavond nam voorzitter Bruno Willems en het bestuur van Initia Hasselt de beslissing om trainer Jo Delpire te bedanken voor bewezen diensten. Voor T1 Jo Delpire kwam dat ontslag hard en verrassend aan, want als reden werd aangegeven dat er geen voldoende doorstroming kwam van de jeugdspelers. Jo Delpire begreep er niks van, maar wil niet natrappen en is klaar voor een nieuwe uitdaging. Wat de plannen zijn van Initia Hasselt wil jeugdcoördinator Tijl Habraken (34) verduidelijken.
 1. Mignolet: "Ik raak de bal met de hand, ja. Maar de goal van Standard komt er ook na buitenspel"

  Mignolet: "Ik raak de bal met de hand, ja. Maar de goal van Standard komt er ook na buitenspel"

 2. Clement na nederlaag op Sclessin: "Het wordt heel bizar"
  Play

  Clement na nederlaag op Sclessin: "Het wordt heel bizar"