Coach Kevan Demartinis staat met Gantoise dit weekend in de play-offfinales twee keer tegenover Dragons.
Volledig scherm
Coach Kevan Demartinis staat met Gantoise dit weekend in de play-offfinales twee keer tegenover Dragons. © GDR

Coach Kevan Demartinis (Gantoise): “Wat goed was, moet in finale nóg beter”

Hockey EredivisieDe Zuid-Afrikaan Kevan Demartinis heeft bij de vrouwen van Gantoise reeds voor het achtste seizoen de touwtjes in handen. Dit weekend staat hij met zijn dames in de finale van de play-offs tegenover Dragons. Demartinis beseft dat zijn team in de favorietenrol wordt geduwd. “We blijven rustig”, zegt hij. “Dat zijn we trouwens al gans het seizoen.”

  1. Keeperstrainer Nicolas Frix (Rupel Boom) start WK-voorbereiding met Paul Put bij nationale ploeg van Congo-Brazzaville: “Een veelbelovend begin”
    voetbal eerste nationale

    Keepers­trai­ner Nicolas Frix (Rupel Boom) start WK-voorberei­ding met Paul Put bij nationale ploeg van Con­go-Brazzavil­le: “Een veelbelo­vend begin”

    Nicolas Frix is weer in het land na een tiendaagse stage bij de nationale ploeg van Congo-Brazzaville in het Turkse Antalya. De 51-jarige Waals-Brabander en keeperstrainer van Rupel Boom sinds 2019, behoort tot de vaste technische staf van Paul Put en die tekende eind mei een contract bij de Afrikaanse Rode Duivels. De doelen? Een plek op het WK, maar vooral de Afrika Cup. Daarvoor kon Congo-Brazzaville zich al niet meer plaatsen sinds 2015.