Coach Jonas De Roeck (r.) en assistent Mo Messoudi hopen Antwerp FC donderdag het vuur aan de schenen te kunnen leggen.
Volledig scherm
Coach Jonas De Roeck (r.) en assistent Mo Messoudi hopen Antwerp FC donderdag het vuur aan de schenen te kunnen leggen. © BELGA

Coach Jonas De Roeck en KVC Westerlo willen er een mooie voetbalavond van maken tegen Antwerp FC: “We gaan de strijd met open vizier aan”

VOETBAL BEKER VAN BELGIËDe supporters hebben er lang moeten op wachten, maar donderdagavond (20u45) valt er nog eens een ouderwetse voetbalavond te beleven in het Westelse Kuipje. De Kemphanen zijn in de zestiende finale van de Croky Cup immers gastheer voor het fiere stamnummer 1, Royal Antwerp FC.

 1. Tisselt laat leiding liggen tegen ‘s Gravenwezel-Schilde (0-4), maar kondigt wel nationale licentieaanvraag aan: “We zijn het verplicht aan de provincie”
  voetbal eerste provinciale

  Tisselt laat leiding liggen tegen ‘s Gravenwe­zel-Schil­de (0-4), maar kondigt wel nationale licentie­aan­vraag aan: “We zijn het verplicht aan de provincie”

  Sporting Tisselt leed zondagmiddag een zware 0-4-nederlaag tegen ‘s Gravenwezel-Schilde en liet zo de kans liggen om te profiteren van het ook al verrassende 2-1-verlies van leider Berg en Dal bij Ranst. Weinig reden tot feest dus bij de promovendus, maar na afloop viel er wel goed nieuws te melden. De eerste periodekampioen liet weten nu ook officieel een licentieaanvraag voor het nationale voetbal in te dienen.
 2. Robin Baghdady (Maaseik) na de winst tegen Menen: “Focus houden, ook na zware Europese week”
  Lotto Volley Liga

  Robin Baghdady (Maaseik) na de winst tegen Menen: “Focus houden, ook na zware Europese week”

  Greenyard Maaseik heeft zich zaterdag niet laten verrassen tegen Menen. De Maaslanders pakten de drie punten, maar zagen de derde set wel naar de bezoekers gaan. Maaseik blijft zo stevig op de tweede plaats en met nog vier matchen te gaan, moet het al erg mislopen voor de Limburgers om nog ingehaald te worden. Nieuwkomer Robin Baghdady toonde tegen de West-Vlamingen opnieuw mooie dingen. “Ja, ik ben tevreden. We pakken de drie punten en geloof me, dat is niet evident na de Europese trip naar Tsjechië”, vertelt de hoekspeler.
 3. Sportief manager Jef Byloos (SK Tongeren): “Geen drama maken over zware nederlaag bij Jong KV Mechelen B”
  voetbal 2NB

  Sportief manager Jef Byloos (SK Tongeren): “Geen drama maken over zware nederlaag bij Jong KV Mechelen B”

  Met de verplaatsing naar Bornem om het duel aan te gaan met Jong KV Mechelen B wisten ze bij SK Tongeren dat het een zware opdracht ging worden. De Eburonen moesten een aantal vaste basisspelers missen. Toch was er geen vuiltje aan de lucht bij de rust, maar in de tweede helft kon de thuisploeg het verschil maken en met ruime 4-1-cijfers de drie punten in eigen huis houden.
 1. De Antwerpse volleybalvrouwen halen hun derde overwinning op rij binnen: “Een mooie collectieve prestatie midden in de examenperiode”
  Volleybal vrouwen

  De Antwerpse volleybal­vrou­wen halen hun derde overwin­ning op rij binnen: “Een mooie collectie­ve prestatie midden in de examenperi­o­de”

  Wat is het dit jaar heerlijk spannend in de volleyballiga bij de vrouwen. Eén van de ploegen die er mee voor zorgt dat de topvier heel dicht elkaars buurt blijft, is Interfreight Brabo Antwerpen. De Antwerp Ladies hebben een moeilijk eerste deel van de competitie achter de rug. Maar in 2023 hebben ze alles gewonnen: 9 op 9. Dat is bijzonder knap.