Jonas De Roeck stoomt zijn team klaar voor de competitiestart op 24 juli.
Volledig scherm
Jonas De Roeck stoomt zijn team klaar voor de competitiestart op 24 juli. © BELGA

Coach Jonas De Roeck en KVC Westerlo vertrekken met een goed gevoel op stage na twee gewonnen oefenduels: “We moeten nog stappen zetten, maar ik ben tevreden”

Na City Pirates (11-0) en AA Gent (6-2) stonden er zaterdag twee oefenwedstrijden op het programma voor KVC Westerlo. ‘s Middags werd het een rustige 2-0-zege tegen Patro Maasmechelen. In de vooravond werd de Israëlische topclub Maccabi Tel Aviv met 2-1 opzij gezet. De Kemphanen blijven in de voorbereidingsfase voorlopig dus nog ongeslagen .

 1. Matisse Samoise (AA Gent) bekocht penalty met blessure: “Ik hoorde het publiek ‘hands' roepen, dus ging ik ook maar reclameren”
  voetbal jupiler pro league

  Matisse Samoise (AA Gent) bekocht penalty met blessure: “Ik hoorde het publiek ‘hands' roepen, dus ging ik ook maar reclameren”

  AA Gent heeft zich dankzij een penalty van Hugo Cuypers naar een zege tegen Westerlo geknokt. Bij een 1-1-stand verraste Matisse Samoise z'n rechtstreekse tegenstander De Cuyper waardoor de bal tegen diens hand en dus op de stip belandde. Matisse Samoise moest in de loop van de tweede helft het veld verlaten met een heupblessure, ook door diezelfde actie.
 2. Olivier Deman met Cercle zondag op Standard: “Van eigen sterkte uitgaan zoals we tegen Anderlecht deden”
  voetbal jupiler pro league

  Olivier Deman met Cercle zondag op Standard: “Van eigen sterkte uitgaan zoals we tegen Anderlecht deden”

  Zondag staat voor Cercle Brugge de tweede verplaatsing van het seizoen geprogrammeerd. Op Sclessin wil de Vereniging zich niet aan dezelfde steen stoten als op Westerlo, waar groen-zwart nooit zijn eigen spel kon ontwikkelen. “Standard is een beetje een vraagteken, maar ik denk dat het belangrijk is dat we van onze eigen sterkte uitgaan zoals we tegen Anderlecht hebben gedaan”, kijkt Olivier Deman al even vooruit.