Britt Herbots, topscorer van alle teams in de Volley Nations League, toonbeeld van verbetenheid en doorzettingsvermogen.
Volledig scherm
Britt Herbots, topscorer van alle teams in de Volley Nations League, toonbeeld van verbetenheid en doorzettingsvermogen. © FIVB / RV

Coach Gert Vande Broek: “De Yellow Tigers verdienen na deze slopende weken de prijs van de strijdlust”

volleybalHoe onrechtvaardig kan sport soms zijn. De Yellow Tigers moeten - na ontelbaar veel pech in de Volley Nations League - binnen drie weken een extra Challenge-competitie afwerken om kans te maken om in de hoogste internationale volleybalreeks te blijven. Dat de nationale volleybalselectie daar recht op heeft, bewijzen de resultaten van de voorbije VNL-campagne. 

  1. Ameen Al-Dakhil (STVV) na scoreloos gelijkspel bij KV Kortrijk: “Op basis van sterke tweede helft verdienden we de overwinning”
    voetbal jupiler score league

    Ameen Al-Dakhil (STVV) na scoreloos gelijkspel bij KV Kortrijk: “Op basis van sterke tweede helft verdienden we de overwin­ning”

    In het Guldensporenstadion bleven KV Kortrijk en STVV steken op een scoreloos gelijkspel. T1 Bernd Hollerbach liet Perenaar Wolke Janssens in de basis staan. De Duitser Robert Bauer, die vorige week weg bleef van de training om zo een transfer te forceren, zat op de bank. De Kanaries hadden het meeste balbezit en de Kerels loerden op de counter. Na de rust kreeg STVV de beste kansen met een heerlijke trap van een beresterke Frank Boya tegen de paal. STVV blijft twaalf wedstrijden ongeslagen, maar schiet weinig op met drie gelijke spelen op rij.