Coach Frank Depestele staat voor een uniek seizoen bij Decospan Menen. Voor het eerst in de geschiedenis zal de club aantreden in de Champions League.
Volledig scherm
Coach Frank Depestele staat voor een uniek seizoen bij Decospan Menen. Voor het eerst in de geschiedenis zal de club aantreden in de Champions League. © VDB

Coach Frank Depestele en Menen hervatten trainingen op 22 augustus

VOLLEYBAL EUROMILLIONS VOLLEY LEAGUEDoor de kwalificatiecampagne voor het EK begint de nieuwe volleybalcompetitie pas op zaterdag 15 oktober. Vicekampioen Menen begint met een uitwedstrijd tegen Lindemans Aalst. De trainingen worden hervat op maandag 22 augustus.

 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. Hélène Brasseur (Gantoise) is de Rising Star op het Gala van de Gouden Stick: “Ik geniet van elk moment”
  hockey

  Hélène Brasseur (Gantoise) is de Rising Star op het Gala van de Gouden Stick: “Ik geniet van elk moment”

  Bij de Belgische hockeyvrouwen maakten Charlotte Englebert en Hélène Brasseur het voorbije jaar indruk. Niet toevallig vielen beide speelsters zondagavond in Genval in de prijzen: de 21-jarige Englebert greep de Gouden Stick, de één jaar jongere Brasseur werd Rising Star. “Zes dagen per week sta ik op het hockeyveld en ik geniet er intens van”, aldus de speelster van Gantoise.
 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 3. Trainer Nordine Vanroosbeke (Blauwvoet Otegem) stopt wegens gezondheidsredenen: “Bedankt voor de nauwe samenwerking en het begrip”
  voetbal derde provinciale C

  Trainer Nordine Vanroosbe­ke (Blauwvoet Otegem) stopt wegens gezond­heids­re­de­nen: “Bedankt voor de nauwe samenwer­king en het begrip”

  Derdeprovincialer Blauwvoet Otegem moet op zoek naar een nieuwe trainer. Nordine Vanroosbeke stopt wegens gezondheidsredenen. “Met spijt melden we dat de samenwerking wordt stopgezet”, aldus voorzitter Mathieu Salembier. “We danken Nordine voor zijn engagement binnen onze club en gaan noodgedwongen op zoek naar een vervanger.”