De Franse centrale middenvelder Dylan Botoko scoorde twee treffers voor Ronse, maar viel meteen na rust geblesseerd uit.
Volledig scherm
De Franse centrale middenvelder Dylan Botoko scoorde twee treffers voor Ronse, maar viel meteen na rust geblesseerd uit. © Geert De Rycke

Coach Erick Rios ziet Ronse ei zo na 4-0 uit handen geven: “Spectaculair en spannend, maar niet voor herhaling vatbaar”

voetbal tweede nationale ANa twee nederlagen heeft SK Ronse eindelijk loon naar werken gekregen. Tegen een matig Westhoek zaten de blauwhemden al bij de rust op rozen. Falzone opende al vlug de score en een sterke Botoko prikten er voor de rust nog twee tegen de netten. Buit binnen, dacht iedereen, zeker toen Sylla de 4-0 binnenschoot. In het slot maakte Ronse het zichzelf echter nog onnodig moeilijk en slikte het nog drie tegentreffers.

 1. Ambitieuze Julie Voet trekt met AV Roeselare naar CrossCup Relays: “Puntjes sprokkelen voor het klassement”
  Atletiek

  Ambitieuze Julie Voet trekt met AV Roeselare naar CrossCup Relays: “Puntjes sprokkelen voor het klassement”

  Zondag is het eindelijk zover. In Berlare wordt dan het veldloopseizoen op gang geschoten met de CrossCup Relays. Dat is traditiegetrouw een heel aangenaam schouwspel en het wordt ook een eerste waardemeter om te zien hoe het met de vorm van de nationale toppers gesteld is. Aan West-Vlaamse kant is het vooral uitkijken naar het vrouwenteam van AV Roeselare, dat traditioneel sterk voor de dag komt op de Relays. Deze keer strijden ze met Adeline Temmerman, Hanna Vandenbussche en nieuwkomer Julie Voet voor een podiumplaats.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 1. Gaetan Lambreghts speelt met Lyra-Lierse een topper op het veld van Belisia Bilzen: “Nog niet verloren, en dat willen we zo houden”

  Gaetan Lambreghts speelt met Ly­ra-Lier­se een topper op het veld van Belisia Bilzen: “Nog niet verloren, en dat willen we zo houden”

  Super Sunday in 2de amateur B. Met Aalst - Hoogstraten en Belisia Bilzen - Lyra-Lierse neemt de top-4 het in onderlinge duels tegen elkaar op. Twee wedstrijden die voor een status-quo kunnen zorgen, maar die de competitie ook op z’n grondvesten kunnen doen daveren en alles weer op z’n kop kunnen zetten. Dat laatste wil men bij Lyra-Lierse natuurlijk liever niet zien gebeuren.